Νέα ένταση στην Ειδομένη - Και τεθωρακισμένα από τους Σκοπιανούς

11 Απριλίου 2016 20:12

Τεταμένα είναι και σήμερα τα πνεύματα στην Ειδομένη, μία ημέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια, χθες, μετά την επέμβαση των σκοπιανών δυνάμεων με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταναστών και προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά.

Μια ομάδα περίπου 300 προσφύγων, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για να ανοίξουν τα σύνορα, έσυραν ένα βαγόνι πάνω στις ράγες και το τοποθέτησαν μπροστά από τις κλούβες των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων.

 

Αυτή την ώρα πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου παραμένει και το βαγόνι.

Εν τω μεταξύ, οι ειδικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ ενίσχυσαν την παρουσία τους πίσω από τον φράχτη.

Όπως κατέγραψε ο φακός, τρία τεθωρακισμένα οχήματα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του συρματοπλέγματος, όπου χθες σημειώθηκαν οι συγκρούσεις των αστυνομικών της ΠΓΔΜ με πρόσφυγεςκαι αλληλέγγυους.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε την ελληνική αστυνομία ότι, επέδειξε απραξία. Νωρίτερα, είχε υποστηρίξει ότι, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούσουν δακρυγόνα και χημικά, επειδή πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα σε εδάφη της.

Από ελληνικής πλευράς, το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δύο διαβήματα προς την ΠΓΔΜ, καθιστώντας σαφές ότι, η χρήση βίας κατ' ουδένα τρόπο συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Κάλεσε, επιπλέον, τις αρχές της γειτονικής χώρας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα.

Για ανεξέλεγκτη κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε μείζονα διπλωματική κρίση με τα Σκόπια έκανε λόγο μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κουμουτσάκος.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos