Ξεπέρασαν τους 54.000 οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

19 Απριλίου 2016 11:54

Εύθραυστη ηρεμία επικρατεί από το πρωί στην Ειδομένη, μια ημέρα μετά τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν στον καταυλισμό, ο οποίος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού κέντρου αριθμεί περισσότερα από 10.000 άτομα.


Μετά τα χθεσινά επεισόδια, όταν πρόσφυγας - όπως καταγγέλλεται - τραυματίστηκε από όχημα της αστυνομίας, σήμερα τα πνεύματα στην Ειδομένη έχουν ηρεμήσει, αν και μια σπίθα αρκεί για να ανάψει η «φωτιά».

Την ίδια ώρα, η σιδηροδρομική γραμμή, που χθες άνοιξε μόνο για δύο ώρες, παραμένει κλειστή με τους πρόσφυγες να έχουν στήσει και πάλι σκηνές, ενώ εκπρόσωποι μεταφορικών εταιρειών αναφέρουν ότι 282 βαγόνια γεμάτα εμπορεύματα βρίσκονται εγκλωβισμένα στη χώρα μας και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού για το προσφυγικό, στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονται 10.257 άτομα.

Στους 3.286 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, όπου σήμερα έφτασαν δύο φορτηγά με 3 τόνους τρόφιμα, φάρμακα και κάποια είδη πρώτης ανάγκης από τα Χανιά, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης του λιμανιού με τους πρόσφυγες της πύλης Ε2 να μεταφέρονται στην Ε1 και το «Πέτρινο».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού Χανίων που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων, όπως εξήγησε ο κ. Χαράλαμπος Παρδαλάκης, μέλος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Στην ελληνική επικράτεια παραμένουν συνολικά 54.062 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μία αποτίμηση της κατάστασης αναφορικά με το προσφυγικό έκανε χθες ο απαπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας απαντώντας χθες σε ερωτήσεις βουλευτών στην Ολομέλεια.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos