Νέα συνάντηση με τα δημοσιονομικά στο επίκεντρο

20 Απριλίου 2016 10:33

Με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη και παρουσία της εκπροσώπου του ΔΝΤ ξεκινά στις 10:00 νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών.


Η χθεσινή συνάντηση των δυο πλευρών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 και είχε στόχο να καμφθούν τα εμπόδια ώστε να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ακόμα και πριν από το Eurogroup της Παρασκευής.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, η ελληνική πλευρά δεν συζητά καν τα επιπρόσθετα μέτρα 3 έως 3,5 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές να ληφθούν προληπτικά.

Αναγνώρισε παράλληλα πως οι θεσμοί δεν έχουν δεχθεί όσα προβλέπονται στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, ωστόσο η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο και παραμένει ανοιχτή σε τροποποιήσεις κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η πορεία της διαπραγμάτευσης και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, χθες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μετέφερε στην Γερμανίδα καγκελάριο την θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης.

Οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνονται στην έκθεση της Eurostat, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos