×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αρνείται σχέσεις με «ΟΛΑ» - Χριστόδουλο Ξηρό ο Μαζιώτης

10 Μαρτίου 2014 16:26

Με κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο αφήνουν αιχμές για τον Χριστόδουλο Ξηρό, ενώ διαχωρίζουν τη θέση τους από την οργάνωση ΟΛΑ, επανεμφανίστηκαν τα επικηρυγμένα

 μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα.

Ξεκινώντας το κείμενο, οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση αναφέρονται στα τέσσερα χρόνια από την ημέρα που έπεσε νεκρός το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρος Φούντας, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς στη Δάφνη το 2010, επιχειρώντας να «ντύσουν» με πολιτικό μανδύα τη δράση του.

«Τέσσερα χρόνια μετά η πολιτική πρόταση της δράσης του Λάμπρου Φούντα και του Επαναστατικού Αγώνα όπου δρούσε, είναι ακόμα πιο επίκαιρες, η επιλογή αγώνα και η στρατηγική της δράσης ακόμα πιο επιτακτικές», σημειώνουν.

Στη συνέχεια Μαζιώτης και Ρούπα αναφέρονται εκτενώς στην πρόσφατη επικήρηξή τους με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, ενώ στρέφουν τα βέλη τους και κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια.

Αναφέρονται ακόμη στις αστυνομικές επιχειρήσεις σε σπίτια αναρχικών, ωστόσο, στο σημείο στο οποίο επικεντρώνονται είναι «η εμπλοκή των ονομάτων τους με την οργάνωση ΟΛΑ», καθώς και με την υπόθεση με τα όπλα στο αυτοκίνητο στο Φάληρο.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μέσα στο κείμενο « (...) πίσω από κάθε συμβάν που ακόμα και ως εικασία μπορεί να έχει πολιτικές διαστάσεις ή προεκτάσεις -π.χ. η υπόθεση με τα όπλα στο αυτοκίνητο στο Φάληρο-, «βλέπουν» είτε άμεσα είτε έμμεσα ότι έχουμε κάποια σχέση, έχει σχέση η «ομάδα Μαζιώτη» κλπ.

Σε άλλο σημείο κάνουν λόγο για «σενάρια για τους πιθανούς «συγκατοίκους» μας στην παρανομία. Όσον αφορά το τελευταίο τη μόνη πληροφορία που έχουμε να δημοσιοποιήσουμε είναι ότι έχουμε μερικά σοβαρά κριτήρια για τις πολιτικές μας σχέσεις που είναι πολιτικά, αλλά κυρίως αξιακά και στα οποία συμπεριλαμβάνεται η στάση των αγωνιστών κατά την κρίσιμη, αλλά και αποκαλυπτική συγχρόνως στιγμή της σύλληψης».

Οσο για την συσχέτισή τους με την οργάνωση ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών), επισημαίνουν ότι πρόκειται για εσφαλμένες προσεγγίσεις που στηρίζονται στο γεγονός ότι «η συγκεκριμένη οργάνωση χρησιμοποιεί RPG».

«Όμως ο Επαναστατικός Αγώνας είχε διαφορετικά πολιτικά κριτήρια στον τρόπο δράσης, στον τρόπο και στον τόπο που θα πληττόταν κάθε φορά ο πολιτικά επιλεγμένος στόχος, γεγονός που καθόριζε την επιλογή των μέσων και την επιχειρησιακή μεθοδολογία αποφεύγοντας επιχειρησιακές ακροβασίες. Το δεύτερο είναι οι προκηρύξεις», υπογραμμίζουν στο κείμενό τους Μαζιώτης και Ρούπα.

«Πάντως, για κάθε πιθανή μελλοντική αναφορά των ονομάτων μας σε γεγονότα και σχήματα άσχετα με εμάς, αυτό που θέλουμε ρητώς και κατηγορηματικώς να ξεκαθαρίσουμε είναι πως η ίδια η ιστορία μας είναι τελικά αυτή που ανατρέπει τους όποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κρατικού μηχανισμού για εμάς και τις πολιτικές επιλογές μας. Γιατί η ιστορία μας είναι το όνομά μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι», καταλήγει το κείμενο.
www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos