Τι αλλάζει στην αξιολόγηση των μαθητών λυκείου

06 Μαϊος 2016 11:36

Σημαντικές καινοτομίες εισάγονται στην αξιολόγηση των μαθητών λυκείου από την ερχόμενη σχολική χρονιά


Νέο τοπίο στο καθεστώς αξιολόγησης με καθιέρωση της δημιουργικής εργασίας αλλά και του φακέλου επιδόσεων και δραστηριοτήτων θα βρουν από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές λυκείου. Ταυτόχρονα, στην αρχή του σχολικού έτους, και συγκεκριμένα εντός των δύο πρώτων εβδομάδων, θα διεξάγονται διαγνωστικές δοκιμασίες για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου σε συνολικά οκτώ μαθήματα (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα, Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, Αλγεβρα, Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία και Ξένες Γλώσσες). Με αυτές θα προσδιορίζεται το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους θα μπορούν να προσαρμόζουν αναλόγως τη διδασκαλία των μαθημάτων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Τα μυστικά για ένα τέλειο γραπτό

Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, καθηγητές που συμμετέχουν ως βαθμολογητές αποκαλύπτουν μικρά μυστικά για ένα τέλειο γραπτό και παρουσιάζουν βήμα βήμα τις σωστές κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι για τις λύσεις των θεμάτων. Ακόμη, επισημαίνουν τα συνήθη λάθη που γίνονται από τους μαθητές τόσο στα θεωρητικά μαθήματα όσο και σε αυτά των θετικών επιστημών.

YΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κόντρα για τα ολοήμερα σχολεία

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Αυξάνεται η ζήτηση για τα «πράσινα επαγγέλματα»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos