×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη άνδρα για απόπειρες βιασμού

22 Μαρτίου 2014 13:03

Για σειρά επιθέσεων εναντίον γυναικών με σκοπό τον βιασμό κατηγορείται 31χρονος από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη χθες στο κέντρο της πόλης.

Ο 31χρονος -όπως καταγγέλθηκε αλλά και όπως ο ίδιος ομολόγησε με τη σύλληψη του- ακολουθούσε γυναίκες που κινούνταν μετά τα μεσάνυχτα μόνες στο κέντρο της πόλης, εισερχόταν μαζί τους στην είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν και προσποιούμενος τον ένοικο, με τη χρήση σωματικής βίας επιχειρούσε να ασελγήσει σε βάρος τους.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν συνολικά επτά πανομοιότυπες καταγγελίες θυμάτων- ωστόσο ο ίδιος ομολόγησε άλλες δυο με τη σύλληψη του. Η δράση του συλληφθέντα διήρκησε από τον περασμένο Νοέμβριο εως και τη χθεσινή σύλληψή του.

Με αφορμή τη σύλληψη του επίδοξου βιαστή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στις γυναίκες που έχουν δεχθεί παρόμοια επίθεση ή έχουν κακοποιηθεί, να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές, κάνοντάς τους σαφές ότι διατηρείται η ανωνυμία των καταγγελλόντων ενώ προτείνει σειρά μέτρων προστασίας σε γυναίκες που κινούνται μόνες τη νύχτα (Αποφυγή σκοτεινών δρόμων, αποφυγή auto-stop κ.α).

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos