×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση Π. Ρήγα - Α. Γεωργιάδη για θέματα υγείας

15 Απριλίου 2014 10:59

«Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, είχε σήμερα (σ.σ. χθες) συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσία και του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Π. Καλλίρη»,

αναφέρει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Στο δελτίο τύπου ο κ. Ρήγας αναφέρει ακόμα:

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν:

(α) Η πορεία εφαρμογής του Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θέμα στο οποίο το ΠΑΣΟΚ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία. Ήδη μετά την αρχική λειτουργία του ΠΕΔΥ το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι προχωρεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος (με μέριμνα και για τις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές). Παράλληλα προχωρεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 710 αγροτικών ιατρών στην περιφέρεια.

(β) Η ενίσχυση του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα από τις σχετικές ελλείψεις.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε για την άμεση πρόσληψη 350 επικουρικών ιατρών, ενώ ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη 460 μόνιμων από παλαιότερη έγκριση.

Ζητήθηκε επίσης και συμφωνήθηκε, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την πλήρωση 1.957 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, για τις οποίες έχει δοθεί έγκριση.

(γ) Με αφορμή τις κινητοποιήσεις σε ορισμένα Νοσοκομεία, τέθηκε το ζήτημα της πληρωμής των οφειλόμενων στους εργαζόμενους, από εφημερίες, υπηρεσίες κλπ.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

(δ) Συζητήθηκε το υπό κατάθεση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας και οι διατάξεις που θα περιέχει.

Συζητήθηκε επίσης η προετοιμασία του Σχεδίου Νόμου για τις ιατρικές ειδικότητες και τη λειτουργία του ΚΕΣΥ.

(ε) Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έθεσε και το ζήτημα της ενίσχυσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Το Υπουργείο ενημέρωσε ότι προχωρεί η διαδικασία της αγοράς 167 νέων ασθενοφόρων, της ένταξης των οδηγών από τα Νοσοκομεία, ενώ θα προσληφθούν και 200 διασώστες.

Ρήγας Παναγιώτης

Βουλευτής Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos