×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Λούνα παρκ Ελληνικού: Στον ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες

29 Απριλίου 2014 11:01

Eνώπιον του ανακριτή λογοδοτούν σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ του Ελληνικού,

μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος της επιχείρησης, δύο υπάλληλοί του και ένας Ιταλός προμηθευτής των παιχνιδιών και των κατασκευών της επιχείρησης. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για σωματική βλάβη, σε βαθμό πλημμελήματος.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, που έδωσαν κατάθεση στις αστυνομικές αρχές και συνθέτουν το σκηνικό της τραγικής κατάληξης του 13χρονου παιδιού και του τραυματισμού της αδελφής του.

Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις του πατέρα των παιδιών και από γείτονες που έσπευσαν επιτόπου, όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Η μαρτυρία ενός αυτόπτη περιγράφει με ενάργεια τι ακριβώς έγινε: «Η φουσκωτή μπάλα που κυλούσε στην πισίνα σηκώθηκε πολύ ψηλά στον αέρα από τον ανεμοστρόβιλο και επειδή δεν υπήρχε προστατευτικό δίχτυ να την κρατήσει, έφθασε έως και τα καλώδια της ΔΕΗ.

Πίστευα ότι θα πέσουν στο έδαφος, ήρθε όμως ένα δεύτερο δυνατότερο ρεύμα και παρέσυρε εκ νέου την μπάλα με τα παιδιά, πηγαίνοντάς τη σε ένα μεταλλικό φράχτη, που αποτελεί περίφραξη, όπως είδα για άλλο παιχνίδι, και τελικά έπεσε σε αυτό το σημείο».

Αλλος μάρτυρας περιγράφει τις τραγικές σκηνές που ακολούθησαν το περιστατικό.

«Ακουσα, λέει, γυναικείες φωνές που καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια και βγήκα αμέσως από το σπίτι μου. Φθάνοντας εκεί είδα ένα αγοράκι μικρής ηλικίας, δίπλα σε ένα παιχνίδι με κούνιες, χωρίς τις αισθήσεις του. Του έδωσα το φιλί της ζωής γιατί δεν είχε σφυγμό από όσο μπόρεσα να δω. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ...».

Παρόντες οι γονείς

Ο τραγικός πατέρας, που ήταν παρών στο λούνα παρκ, όπως και η μητέρα των παιδιών, περιγράφει το σκηνικό που οδήγησε στον θάνατο το άτυχο αγόρι. «Τα παιδιά μπήκαν σε μια κυλινδρική μπάλα που βρισκόταν σε μια πλαστική πισίνα. Η σύζυγός μου και εγώ τα βλέπαμε... Και ξαφνικά φύσηξε ένας δυνατός αέρας, ανασήκωσε την πλαστική μπάλα σε ύψος 10 μέτρων και την έριξε στο έδαφος σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από την πισίνα».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos