×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εκθετος ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης

06 Μαϊος 2014 09:32

Καταπέλτης για τις ευθύνες και τις παραλείψεις του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδη, ήταν το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο 13χρονος

Παρανομίες, παραλείψεις και παντελή έλλειψη ελέγχου, για το λούνα παρκ στο οποίο χάθηκε η ζωή του άτυχου 13χρονου, καταλογίζει στον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που παραδόθηκε χτες στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι διαπιστώσεις των επιθεωρητών αφήνουν έκθετο τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έριξε ευθύνες στο... πολυδαίδαλο καθεστώς λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων, ενώ δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ο δήμος δεν είχε ανάλογη προηγούμενη εμπειρία.

Το πόρισμα όμως αναφέρει ότι ο δήμος δεν έκανε ούτε τα στοιχειώδη για την εγκατάσταση του λούνα παρκ, δηλαδή δεν έλεγξε εάν έχει νόμιμη άδεια εγκατάστασης. Χαρακτηρίζει δε παράνομη τη μίσθωση με απευθείας ανάθεση του χώρου από τον δήμο στην εταιρεία του λούνα παρκ, καθώς και την εγκατάσταση των μηχανημάτων.

Οι επιθεωρητές κατηγορούν τις υπηρεσίες του δήμου ότι ουδέποτε ζήτησαν από την εταιρεία να καταθέσει δικαιολογητικά προκειμένου να πιστοποιήσει την άδεια λειτουργίας της, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στον δήμο, ότι συνέβαλε στην ανεξέλεγκτη λειτουργία της, αφού δεν πραγματοποίησε αυτοψίες για τη διασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το θανατηφόρο δυστύχημα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν υπήρχε προστατευτικό κιγκλίδωμα στην πισίνα και διαπιστώνονται επικίνδυνες καλωδιώσεις μεταφοράς ρεύματος που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών και των γονέων τους.

Και όλα αυτά την ίδια περίοδο που ένας υπάλληλος του δήμου είχε ενημερώσει από τον Μάρτιο του 2014 ότι είχε λήξει ο χρόνος μίσθωσης και θα έπρεπε ο δήμος ή να διπλασιάσει το ενοίκιο ή να αποβάλει την εταιρεία από τον χώρο, αλλά η διοίκηση δεν προέβη ούτε σε αυτές τις ενέργειες.

Ο Χρήστος Κορτζίδης έχει ήδη κληθεί σε απολογία στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να του επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος πέραν της ποινικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ελεγχοι σε όλη την Αττική

Την επέκταση των ελέγχων σε όλα τα θεματικά πάρκα αναψυχής της Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την παραλαβή του πορίσματος για το λούνα παρκ στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. «Τα συμπεράσματα του πορίσματος είναι αποκαρδιωτικά. Το λούνα παρκ δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει λειτουργήσει. Και σας μιλάω όχι μόνον ως πολιτικός, αλλά και ως πατέρας τριών ανήλικων παιδιών τα οποία συχνά πηγαίνουν σε τέτοιους χώρους αναψυχής» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos