×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με Νεοελληνική Γλώσσα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

28 Μαϊος 2014 10:02

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ξεκίνησε σήμερα η μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων για 105.000 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ώρα προσέλευσης είχε οριστεί στις 8 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις άρχισαν μισή ώρα αργότερα. Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι αντίστοιχες των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου.

Οι πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την αίτηση - δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από την Τράπεζα Θεμάτων.

Η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει περισσότερα από 9.000 θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, τα οποία από χθες βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα exams-repo.citi.gr και είναι προσβάσιμα από όλους.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr