×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Απειλούν και με μπλακ άουτ τη χώρα

02 Ιουλίου 2014 10:57

Ακόμα και με «μπλακ άουτ» απειλούν τη χώρα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και του «Σπάρτακου» που ξεκινούν από τα μεσάνυχτα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα προσπαθήσει να ωθήσει το ηλεκτρικό σύστημα στα όριά του. Οπως αναφέρουν εξάλλου στελέχη του Σωματείου, το προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, θα πρέπει να είναι 11.000 άτομα και ήδη το προσωπικό της ΔΕΗ είναι 10.500, οπότε τα «μπλακ άουτ» μοιάζουν αναπόφευκτα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια να τεθεί εκτός λειτουργίας το σύνολο των μονάδων του Βορρά (Πτολεμαΐδα, Αγ. Δημήτριος, Φλώρινα), κάτι που θα προκαλέσει αμέσως σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας.

«Οταν οι εργαζόμενοι απεργούν, δεν δουλεύουν τα ορυχεία και οι σταθμοί παραγωγής και το σύστημα βγαίνει εκτός λειτουργίας» δήλωσε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης, που φέρεται και ως ο διάδοχος του Νίκου Φωτόπουλου στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά το τελευταίο συνέδριό της, ο οποίος έσπευσε να ρίξει τις ευθύνες στην κυβέρνηση για ό,τι συμβεί.

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βρει από αλλού ρεύμα, να λάβει μέτρα μείωσης της κατανάλωσης στη βιομηχανία και να προβεί, αν χρειαστεί, σε σταδιακές διακοπές», είπε και πρόσθεσε: «Αυτοί που κόπτονται για τον τουρισμό, πρέπει να ξέρουν ότι όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα έχει αυτόνομους σταθμούς παραγωγής. Εξάλλου η Σαντορίνη έμεινε πέρυσι 10 μέρες χωρίς ρεύμα, όχι με δική μας ευθύνη, και δεν έπαθε τίποτα. Η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργεί με κανιβαλισμό. Οταν με σφάζουν δεν μπορεί ο άλλος να διαμαρτύρεται γιατί τον ενοχλούν οι φωνές μου».

«Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία», ανέφερε ο γραμματέας του «Σπάρτακου» Σ. Μάστορας, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν σε όλους τους ΑΗΣ, στα ορυχεία και στα υδροηλεκτρικά έργα.

Το σωματείο προσδοκά πως η συμμετοχή θα είναι καθολική, ωστόσο σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του δεν θα εμποδιστεί κάποιος που θα θελήσει να δουλέψει. Αυτό, όμως, πιθανόν να γίνει από το ΠΑΜΕ Κοζάνης, το οποίο διοργανώνει τις δικές του συγκεντρώσεις αύριο το πρωί στον πεζόδρομο της Κοζάνης και την Παρασκευή το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και εισηγήσεις από συνδικαλιστές, οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί και στο τελευταίο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ για μικρότερου εύρους κινητοποίηση, «ώστε να μη δοθεί αφορμή για επιστράτευση από την έναρξη της απεργίας» και κλιμάκωση στη συνέχεια.

Πάντως, η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής παίρνουν ήδη τα... μέτρα τους, καταρτίζοντας προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση.

ΜΕΤΩΠΟ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

«Λάβαρα» επανάστασης για τη «μικρή ΔΕΗ» σήκωσαν και οι αρχιερείς στη Δυτική Μακεδονία. Μετά τον αρχιερατικό επίτροπο Εορδαίας Νικηφόρο, ο οποίος στο πρόσφατο συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα ανακοίνωσε πως οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα σήμερα, μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, χθες τη σκυτάλη πήρε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Σε αυτήν αναφέρει ότι «ως κεραυνός ηκούσθη εις την Επαρχίαν μας η είδηση περί πωλήσεως τμήματος της ΔΕΗ», διερωτάται τι ξημερώνει για την περιοχή και τον λαό που υποφέρει, ενώ απευθύνει έκκληση να ακούσει τη φωνή της περιοχής και να κάνει διάλογο προτού λάβει την απόφασή του. Την ίδια ώρα, συνδιοργανωτής του σημερινού συλλαλητηρίου στο Αμύνταιο είναι η Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Το συλλαλητήριο γίνεται στις 8 το βράδυ στην πλατεία του Αμυνταίου, με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη σε πρώτο ρόλο να απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής, απειλώντας μάλιστα με... παραίτηση αν δεν βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους.

Είναι το τρίτο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Δυτική Μακεδονία, ύστερα από αυτά της Πτολεμαΐδας (την περασμένη Πέμπτη) και της Εδεσσας (το βράδυ της Δευτέρας), με περιορισμένη ωστόσο συμμετοχή.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos