×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Χωρίς διακοπές ρεύματος μέχρι το μεσημέρι

04 Ιουλίου 2014 11:40

Δεν θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές ρεύματος τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, με τον ΔΕΔΔΗΕ να μην έχει προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται εκτός λειτουργίας 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Χωρίς διακοπές ρεύματος μέχρι το μεσημέρι

Η απεργία της ΓΕΝΟΠ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή της διοίκησης της ΔΕΗ με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

Χθες, πρώτη ημέρα της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, σε «πορτοκαλί συναγερμό» κήρυξε το σύστημα ηλεκτροδότησης ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ σημειώθηκαν μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο ΑΔΜΗΕ, στην ανακοίνωσή του, επικαλείται «έλλειψη σημαντικής ποσότητας θερμικής παραγωγής της τάξεως των 5.2 γιγαβάτ και αβεβαιότητα σχετικά με τη διαθεσιμότητα Μονάδων Παραγωγής».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες σε επιστολή του προέδρου του Διαχειριστή κ. Γ. Γιαρέντη προς τη ΔΕΗ επισημαίνεται ότι για να αποφευχθούν προβλήματα ευστάθειας θα πρέπει να εξασφαλιστεί παραγωγικό δυναμικό ύψους 3.230 μεγαβάτ κατανεμημένο ως εξής ανά γεωγραφική περιοχή:

•Βόρειο Σύστημα (Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη): Θερμική Ισχύς:1300 MW, Υδροηλεκτρική Ισχύς:550 MW.

•Νότιο Σύστημα (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος): Θερμικη Ισχύς:600 MW , εκ των οποίων 255 MW στην Πελοπόννησο, Υδροηλεκτρική Ισχύς :100 MW , εκ των οποίων 60 MW στην Πελοπόννησο.

•Δυτική Ελλάδα (Ήπειρος-Αιτωλοακαρνανία): Υδροηλεκτρική Ισχύς :750 MW..
www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos