Ο «Σήφης» δεν τσίμπησε

13 Ιουλίου 2014 13:41
Η επιχείρηση εγκλωβισμού του ερπετού ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως είχε προαναγγελθεί, όμως ο κροκόδειλος αποδεικνύεται... αλεπού και λαμβάνει τις προφυλάξεις του.
Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τοποθέτησαν την πρώτη φάκα στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί να κινείται αρκετές φορές τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα κλουβί μήκους περίπου 2,5 μέτρων, καμουφλαρισμένο με κλαδιά, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ως δόλωμα ένα κοτόπουλο. Το δεύτερο κλουβί τοποθετήθηκε σε άλλο σημείο, όπου επίσης είχε θεαθεί το ερπετό.

Ομως ο «Σήφης» δεν τους έκανε την χάρη και επέλεξε την... ησυχία του, κινούμενος στην ακριβώς αντίθετη πλευρά της τεχνητής λίμνης των Ποταμών. Μάλλον δεν απολαμβάνει τη διασημότητά του και ο... συνωστισμός τηλεοπτικών συνεργείων φαίνεται να τον τρόμαξε.

Ο «Σήφης» δεν τσίμπησε

Ο «Σήφης» εντοπίστηκε καμουφλαρισμένος σε έναν βάλτο. Τον είδε αρχικώς ένας Ρεθυμνιώτης με το παιδί του. Από το σημείο όπου έχει στηθεί η πρώτη παγίδα ξεκινά ένα μονοπάτι το οποίο ακολουθεί το πέταλο της λίμνης και καταλήγει στον βάλτο όπου είχε «αράξει» το ερπετό. Κατά μήκος της διαδρομής κάποιος μπορούσε να αντιληφθεί τις πατημασιές του.

Ο Κώστας Μεταξάκης ήταν εκείνος που πρόλαβε να δει πολύ καθαρά τον «Σήφη» πριν χαθεί και πάλι μέσα στο νερό της λίμνης. «Φοβόμουν λίγο γιατί έβλεπα στο μονοπάτι τα ίχνη του. Ηταν κρυμμένος μέσα σε βαλτόχορτα. Μαζεύτηκαν μερικοί ακόμα και τον βλέπαμε πολύ καθαρά. Μου φάνηκε τεράστιος, πολύ μεγαλύτερος από τον κροκόδειλο που είχαμε δει στα βίντεο και στις φωτογραφίες. Κάποια στιγμή πέρασε από εκεί κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Τότε ο ?Σήφης? έφυγε και μας φάνηκε ότι κινήθηκε σε μια τρύπα κάτω από το νερό».

Σε περίπτωση που δεν «τσιμπήσει» στα δολώματα των ερευνητών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τότε η επιχείρηση θα περάσει στο δεύτερο στάδιο, που περιλαμβάνει το άπλωμα διχτυών.

Ερευνες για τον κάτοχο

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του «πατέρα» του κροκόδειλου. Μέχρι και χθες δεν είχε προκύψει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητα του ατόμου το οποίο εγκατέλειψε, όπως εκτιμάται, τον «Σήφη», στα νερά του φράγματος. Αστυνομικοί αναζητούν την άκρη του νήματος από στόμα σε στόμα. Αναζητούν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είχε στο παρελθόν κροκόδειλο και σήμερα δεν τον έχει στην κατοχή του.

«Είναι πολύ δύσκολη η έρευνα», ανέφερε στο «Εθνος» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Εμείς ελέγχουμε όλες τις πληροφορίες που φτάνουν σε μας. Υπήρξε πληροφορία για ιδιοκτήτη καφετέριας, η οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς ο άνθρωπος αυτός έχει στην κατοχή του ένα φίδι».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές για το ενδεχόμενο καταγραφής στο παρελθόν μεταφοράς κροκοδείλου ακτοπλοϊκώς, επισημαίνεται ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. «Αν ο κροκόδειλος ήταν πολύ μικρός, θα μπορούσε να τον είχε κρύψει άνετα στο αυτοκίνητο και να μην αντιληφθεί κανείς το παραμικρό».

Παράλληλα διεξάγεται έρευνα σε όλα τα καταστήματα πώλησης ζώων στην Κρήτη προκειμένου να εξακριβωθεί εάν σε κάποιο από αυτά υπήρχαν κροκόδειλοι προς πώληση. Εκτιμάται ωστόσο ότι ο «Σήφης» μάλλον μεταφέρθηκε από την Αθήνα.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos