Έλεγχος σε 316 σχολικά λεωφορεία και 60 παραβάσεις

12 Σεπτεμβρίου 2016 19:02

Πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς σήμερα και σε ελέγχους που έγιναν από την Τροχαία σε 316 σχολικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις μια αντιστοιχία δηλαδή ένα στα έξι σχολικά οχήματα.

Οι 33 παραβάσεις ήταν σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για μη αναγραφή ορίων ταχύτητας και 14 για άλλους λόγους.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχισθούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας, στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων που προβλέπει:
-Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.
-Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
-Τη διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.
-Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos