Παίρνουν πίσω το μετάλλιο της Δεβετζή στο Πεκίνο. Η επιβεβαίωση μιας ...έγκυρης Πηγής

26 Σεπτεμβρίου 2016 11:44

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της πρωταθλήτριας του άλματος τριπλούν, Πηγής Δεβετζή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος όμως τονίζει ότι η πελάτης του ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών και στο τέλος θα διαψευστούν όλοι όσοι αναφέρονται στην επιστροφή των μεταλλίων της (εννοεί προφανώς και για το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2007 στην Οσάκα).


Οπως έγινε γνωστό, από την αποκάλυψη με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ασημένια Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, βρέθηκε ντοπέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (στους οποίους είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο) ύστερα από τον επανέλεγχο του δείγματός της, οκτώ χρόνια αργότερα, με τη βοήθεια νέας τεχνολογίας.

 

Πρόκειται για μια νέα διαδικασία που έχει επιβάλει η ΔΟΕ σε συνεργασία και με ορισμένες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες, όπως για παράδειγμα την IAAF και μέχρι σήμερα σε Αθήνα (2004), Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012) έχει επιφέρει, με... καθυστέρηση, συνολικά 96 θετικά δείγματα από την κατάψυξη που στη διάρκεια των αγώνων είχαν βρεθεί τότε αρνητικά.

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία, δηλαδή του επανελέγχου δειγμάτων, η Πηγή Δεβετζή βρέθηκε θετική και στο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το 2007 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα.

Το πλήγμα αναμφίβολα είναι πελώριο τόσο για την ίδια όσο και για το γόητρο του ελληνικού αθλητισμού.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αθλητικές υποθέσεις, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε τη χώρα και προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Ελληνες με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια -αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού -ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος που ακολούθησε. Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.

Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους αγώνες στο Πεκίνο.

Το απόρρητο της διαδικασίας μού επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών και αυτό θα αποδειχθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ΔΟΕ. Οσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή και ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, θα διαψευστούν».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos