Καύσωνας σε όλη την Ελλάδα-Η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού

15 Αυγούστου 2014 12:40

Στο κόκκινο ο υδράργυρος σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και πάνω από τους 41 βαθμούς Κελσίου. Οι περισσότερες περιοχές

της χώρας θα μοιάζουν με καμίνι σήμερα και αύριο ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από την Κυριακή.

Καύσωνας σε όλη την Ελλάδα-Η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού

Αναλυτικά ο καιρός:

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 39 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές των Δωδεκανήσων να φτάνει στους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μόνο στο Κρητικό και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, τοπικά ισχυροί.

Ηλιοφάνεια και ζέστη και στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς τόσο στο Σαρωνικό όσο και στο Νότιο Ευβοϊκό, με τάση ενίσχυσης των βορειοδυτικών ανέμων μετά το μεσημέρι τοπικά στο Σαρωνικό.

Καύσωνας σε όλη την Ελλάδα-Η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια, όπου η μέγιστη θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και κατά τόπους θα φτάσει τους 38 με 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα και μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις καθώς τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως και 10 βαθμούς.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να διαχειριστούν τα ενδεχόμενα περιστατικά λόγω του καύσωνα.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας συστήνει στις ευπαθείς ομάδες, ιδίως παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς, να είναι πολύ προσεκτικοί στην έκθεσή τους στον ήλιο μέχρι και την Κυριακή.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos