Μαίνεται πυρκαγιά στην Κίσσαμο Χανίων - Εκκενώθηκε οικισμός

30 Αυγούστου 2014 11:36

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 06.30 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι Κισσάμου Χανίων.

Μαίνεται πυρκαγιά στην Κίσσαμο Χανίων - Εκκενώθηκε οικισμός

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 33 πυροσβέστες και 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ πραγματοποιούν ρίψεις και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και από την μέχρι τώρα εξέλιξη καίει χορτολοβαδική και καλλιεργήσιμη κυρίως από ελιές έκταση ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες ώστε οι φλόγες να μην φθάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχη.

Παρόλα αυτά για προληπτικούς λόγους κρίθηκε πώς θα πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός Λιβάδια.

Στο σημείο επιχειρεί για την κατάσβεση μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με οχήματα από Χανιά, Κίσαμο και Βρύσσες, που έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή ενώ κρίθηκε απαραίτητη και η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Ωστόσο, λόγω της δύσκολης κατάστασης χρειάστηκε να «σηκωθεί» και δεύτερο ελικόπτερο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos