Κραυγή SOS για το χάος στα πανεπιστήμια

04 Σεπτεμβρίου 2014 10:06

Τριτοκοσμικά φαινόμενα διάλυσης, συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και περιβάλλον

απαξίωσης της γνώσης καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νεοεκλεγείσες πρυτανικές Αρχές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς έξι πρυτάνεις περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι πρυτάνεις τονίζουν ότι οι επιχορηγήσεις στα πανεπιστήμια έχουν μειωθεί σε βαθμό που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε βασικές δαπάνες όπως λογαριασμούς των ΔΕΚΟ

Σε ένα μέσο πανεπιστήμιο οποιασδήποτε χώρας της Ευρωζώνης η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινούσε με επιστημονικές, ως επί το πλείστον, αναζητήσεις και ανησυχίες. Στην Ελλάδα, αντιθέτως, η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι αναγκασμένη να διαχειριστεί παθογένειες και φαινόμενα σχεδόν τριτοκοσμικά.

Κάποια από αυτά είναι επισωρεύσεις δεκαετιών παραμένοντας άλυτα, σε μια θλιβερή επίδειξη συλλογικής αποτυχίας. Αλλα αποτελούν παράπλευρα προϊόντα της κρίσης, που ενίοτε λειτουργεί και ως άλλοθι για τη μη επίλυσή τους.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos