Στον Εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας - πέντε οι νεκροί στην Εγνατία

06 Οκτωβρίου 2014 11:57

Στον Εισαγγελέα Βέροιας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, οδηγείται την Δευτέρα ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 30.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού, το οποίο δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει εγκαίρως. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.

Η τραγωδία συνέβη στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις Ελληνες, δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, έναν άνδρα 42 ετών και έναν Βούλγαρο, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια χειρουργείου, ακόμη ένας άνδρας που ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Οι 30 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ιδιωτικά οχήματα. Από αυτούς οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών και 1,5 ετών.

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Εξάλλου, πρόσθεσε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας της φονικής καραμπόλας, διεξάγεται πλέον κανονικά.

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

«Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Ωστόσο, θέλω να τονίσω πως η επέμβαση, τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση. Με κατάλληλες ενέργειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και να προχωρήσουν σε εκτροπή της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός επισκέφτηκε το γενικό νοσοκομείο της Βέροιας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos