Πλήρη κάλυψη της μαστογραφίας για ηλικιακές ομάδες γυναίκες υψηλού κινδύνου

04 Νοεμβρίου 2016 14:32

Η Ψηφιακή Μαστογραφία για προληπτικό έλεγχο γυναικών, ηλικίας 40-50 ετών, όσων έχουν πυκνούς μαστούς ή είναι υψηλού κινδύνου, πρέπει να καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε μια τιμή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας.

Αυτό τονίζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή την αναμενόμενη δημοσίευση του ΦΕΚ για τις 86 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ό,τι αφορά το θέμα της Ψηφιακής Μαστογραφίας τονίζεται ότι θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε γυναίκες, όταν απαιτείται να γίνει για καλύτερη διαγνωστική διερεύνηση υπάρχοντος προβλήματος. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή με λιπώδεις μαστούς, η Ψηφιακή Μαστογραφία σε σχέση με την αναλογική, δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού και «ως εκ τούτου, η ασφαλιστική κάλυψή της αποτελεί σπατάλη των ήδη περιορισμένων οικονομικών πόρων των ασφαλιστικών ταμείων».


www.medicalnews.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos