Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου 2016 11:26

Ο τριήμερος εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών, φτάνει σήμερα Πέμπτη, στο αποκορύφωμά του, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι.


Ανοικτές παρέμειναν χθες για δεύτερη ημέρα οι πύλες του Πολυτεχνείου, ώστε οι πολίτες να αποτίσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της 17ης Νοέμβρη.
Μάλιστα, χθες, κατέθεσαν στεφάνι ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Σαραντατρία χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ, Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού. Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, υψώνεται και φέτος, για άλλη μία φορά, η σημαία του Πολυτεχνείου «με τα αιτήματα αναβαπτισμένα στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

ΠτΔ: Η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθημερινό χρέος, κυρίως στους σημερινούς καιρούς
«Ημέρα μνήμης, αλλά και ημέρα άντλησης πολλαπλών διδαγμάτων», χαρακτηρίζει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη του 1973, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos