Ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς εξηγεί πώς η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα

26 Νοεμβρίου 2016 12:56

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει εξάπλωση της οικονομικής ανάπτυξης, βοηθώντας την Ελλάδα να βγει από την ύφεση, υποστήριξε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

«Εάν το υπάρχον κλίμα στις ΗΠΑ ανταποκρίνεται όντως στην πραγματικότητα, τότε θεωρώ ότι η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί ένα θετικό αντίκτυπο» εξήγησε, εκτιμώντας ότι μεταξύ των χωρών που θα επωφεληθούν, θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια» διευκρίνισε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος θα εξαρτηθεί από την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. «Είτε μας αρέσει είτε όχι, μπορούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση των NPLs με όλα τα καινοτόμα μέτρα που μπορεί να υπάρχουν, ωστόσο εάν η ελληνική οικονομία δεν αποδώσει, τότε δεν θα μας επιτρέψει να πάμε μακριά», προειδοποίησε ο κ. Χατζηνικολάου.

«Και αυτό διότι ο ρυθμός δημιουργίας μη εξυπηρετούμενων δανείων θα συνεχίσει να είναι μεγαλύτερος απ’ αυτόν της αντιμετώπισης του προβλήματος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τράπεζα θα ανταποκριθεί στους τριετείς στόχους που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας (SSM).

www.marketbeast.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos