Εντονες αντιδράσεις για τον γυναικολόγο με το φακελάκι

27 Δεκεμβρίου 2014 13:09

Σάλο προκαλεί το νέο περιστατικό σύλληψης γιατρού με φακελάκι καθώς, όπως αποδεικνύεται, ο συλληφθείς γυναικολόγος ήταν εκλεγμένο μέλος του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 64χρονος γυναικολόγος, ο οποίος είναι γιατρός σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, το περασμένο Σάββατο, ζήτησε 900 ευρώ απο γυναίκα ασθενή του νοσοκομείου, προκειμένου να τη χειρουργήσει στο νοσοκομείο που εργάζεται, για γυναικολογικό πρόβλημα, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής.

Η γυναίκα κατέφυγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό, λέγοντας μάλιστα ότι ο γιατρός, της ζήτησε τα χρήματα εμμένοντας στην απαίτησή του, παρά το γεγονός ότι του είπε πως αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ενώ μετά την αρχική εξέταση στο νοσοκομείο, την εξέτασε και σε ιατρείο που διατηρούσε παράνομα στους Αμπελοκήπους.

Για το ίδιο θέμα συνελήφθη και μια 45χρονη ιατρός, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος.

Ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ., Μιχάλης Βλασταράκος, καταδίκασε την πράξη του εν λόγω γιατρού και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δηλώνω με κατηγορηματικότητα ότι, ο συγκεκριμένος ιατρός, ο οποίος παραβίασε βάναυσα τον όρκο του, προσέβαλε το ιατρικό σώμα και κατασυκοφάντησε το ΕΣΥ με την απαράδεκτη και κατακριτέα πράξη του, δεν είναι μέλος της διοίκησης του Ανωτάτου Πειθαρχικού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλει κάθε φαινόμενο χρηματισμού ιατρού και καλεί τόσο τους πολίτες να προβαίνουν σε πράξεις καταγγελίας των επιόρκων ιατρών όσο και το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ιατρών του ΕΣΥ, το οποίο είναι όργανο του υπουργείου Υγείας, να πράξει άμεσα τα δέοντα».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» δήλωσε πως το φαινόμενο δεν αφορά όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και εξέφρασε την έκπληξή της για το περιστατικό καθώς γνώριζε τον συγκεκριμένο γιατρό.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos