«Ανάσα» 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους και αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες

08 Δεκεμβρίου 2016 22:15

Έκτακτη ενίσχυση 617 εκατομμυρίων σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 850 ευρώ αλλά και «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ανάσα» 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους και αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που υποδέχονται πρόσφυγες

 

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους σαν 13η σύνταξη.

Το ποσό της οικονομικής αυτής ενίσχυσης είναι αντισυμμετρικό της σύνταξης, με αυτούς που έχουν χαμηλότερες συντάξεις να λαμβάνουν μεγαλύτερο ποσό. Σε καμία περίπτωση, όμως, το ποσό αυτό δεν θα είναι κάτω των 300 ευρώ.
«Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευσή, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους» τόνισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Η δε διανομή του ποσού θα γίνει αντισυμμετρικά, από κάτω προς τα πάνω. Όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις, λαμβάνουν μεγαλύτερη ενίσχυση, που για αρκετές χιλιάδες θα είναι ακόμη και πολλαπλάσια από τη μηνιαία σύνταξή τους. Όσοι βρίσκονται στο πάνω κατώφλι θα λάβουν μικρότερη ενίσχυση, που όμως θα έχει ως κατώτατο ποσό τα 300 ευρώ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η εξίσωση του ΦΠΑ αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης και θα τηρηθεί αλλά όχι την περίοδο που οι νησιώτες σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού. «Αποφασίσαμε επίσης στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση» είπε ο κ. Τσίπρας.
Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα.
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε την σημασία της απόφασης του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία.
«Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αλλά συνεχίζουμε χωρίς υποχωρήσεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας, που παράλληλα εξήγησε ότι πλέον η χώρα διανύει τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθωνίου.

 www.ethnos.gr - www.newsit.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos