7 οι νεκροί του Norman Atlantic- Διασώθηκαν 432, έρευνες για αγνοούμενους

29 Δεκεμβρίου 2014 17:45

Στους επτά ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών του Norman Atlantic, μετά τον εντοπισμό, άλλων δυο πτωμάτων, σήμερα, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ και επιβεβαιώνει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η ιταλική

ακτοφυλακή. Πρόκειται για έξι άνδρες και μία γυναίκα, όπως γράφει η La Stampa. Από το σύνολο των 478 επιβαινόντων, διασώθηκαν 432 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 39.

7 οι νεκροί του Norman Atlantic- Διασώθηκαν 432, έρευνες για αγνοούμενους

Τα άλλα δυο πτώματα εντοπίστηκαν στα νερά της Αδριατικής, λίγη ώρα μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

Οι εναπομείναντες στο πλοίο- επιβάτες και πλήρωμα- έχουν πλέον απομακρυνθεί, ενώ τελευταίος, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, έφυγε ο 62χρονος καπετάνιος, Αρτζίλιο Τζιακομάτσι.

Έτσι οφείλουν να κάνουν άλλωστε «οι σοβαροί καπετάνιοι» σημείωσε δηκτικά, κατά την διάρκεια της συνέντευξη ο Ρέντσι, αναφερόμενος προφανώς στο κακό παράδειγμα του καπετάνιου του Costa Concordia που είχε εγκαταλείψει τους επιβάτες στην τύχη τους.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται οι έρευνες τα κέντρα έρευνας και διάσωσης σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών με τη λίστα των διασωθέντων. Στην περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων και η φρεγάτα Ναβαρίνο. Η υποδοχή των 69 Ελλήνων θα γίνει στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos