Μυτιλήνη: Πέντε Αλγερινοί μετανάστες συνελήφθησαν για τους βανδαλισμούς

18 Δεκεμβρίου 2016 13:39

Ένα 24ωρο φόβου και τρόμου έζησαν χθες Σάββατο οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην Κεντρική Αγορά της Μυτιλήνης, στην Επάνω Σκάλα, αλλά και στο λιμάνι της πόλης

Μετανάστες έκαναν επιδρομή σε καταστήματα και επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και αφαιρώντας από αυτά χρήματα από τις ταμειακές τους μηχανές, αλλά και άλλα αντικείμενα.

Τα περισσότερα καταστήματα έμοιαζαν με βομβαρδισμένα, αφού από το μένος των «εισβολέων» είχαν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές.
Βανδαλισμοί, κλοπές, διαρρήξεις, έχουν τον τελευταίο καιρό πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις, με την αστυνομία να προβαίνει καθημερινά σε συλλήψεις. Οι εισβολείς μπαίνουν αδιακρίτως σε ότι μαγαζιά βρίσκουν μπροστά τους από ταβέρνες, εμπορικά καταστήματα ακόμα και στα γραφεία της ΔΕΗ.
Χθες μετά το μπαράζ των βανδαλισμών και των διαρρήξεων στην πόλη της Μυτιλήνης η αστυνομία εξαπέλυσε άγριο ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή της Μυτιλήνης, πέντε υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας από 20 έως 29 ετών, μέλη σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πρόκληση φθορών.
Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν προβεί, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, βραδινές συνήθως ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέρχονταν σε καταστήματα και επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κυρίως εισόδους ή παράθυρά και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα εμπορεύματα.
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη , έχουν εξιχνιασθεί 19 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο εικοσαήμερο. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, ενώ μεγάλο είναι και το ύψος των φθορών που προξένησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και κράνος μοτοσικλέτας, το οποίο χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα συναφή αδικήματα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos