Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

11 Ιανουαρίου 2017 04:45

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη αρκετά σχολεία ανά την Ελλάδα, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού που εμφανίζεται σε αρκετές περιοχές της χώρας.


Στην Αττική, ορισμένα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ κάποια άλλα θα ξεκινήσουν με μερικές ώρες καθυστέρηση.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής:
Στον Δήμο Ωρωπού, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.
Στον Δήμο Μαραθώνα, κλειστές θα παραμείνουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:
• Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Βαρνάβα.
• Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Γραμματικού.
• Τα Νηπιαγωγεία 1° και 2°, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, και το Λύκειο του Μαραθώνα.
• Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Τύμβου Μαραθώνα.
• Το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Σουλίου.
• Όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Νέας Μάκρης.
Σημειώνεται ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα Γυμνάσια 1° και 2° (Νέου Βουτζά), καθώς και το Λύκειο της Νέας Μάκρης.
Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής ΕΕΕΕΚ Παμμακαρίστου θα παραμείνουν κλειστά.
Αναφορικά με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, θα λειτουργήσουν μόνο αυτοί που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνα και στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης. Ο Παιδικός Σταθμός στη Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα θα παραμείνει κλειστός.
Στον Δήμο Αχαρνών, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια) στην περιοχή Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης και Ολυμπιακού Χωριού, καθώς και τα εξής σχολεία του βόρειου τομέα του Δήμου Αχαρνών:
• 19ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.
• 21ο Δημοτικό Σχολείο και 24ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα).
• 24ο Δημοτικό Σχολείο και 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα).
• 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:
Στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Βιλίων και της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών.
Στον Δήμο Φυλής, ανοικτά, από τις 09:00 και μετά, θα είναι όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Άνω Λιόσια-Ζεφύρι και Φυλή.
Εξαίρεση το 3ο-8ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων (Ζωφριά) που θα μείνει κλειστό όλη την ημέρα.
Ανοικτοί θα είναι όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί σε Άνω Λιόσια-Ζεφύρι και Φυλή.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών:
Στον Δήμο Πεντέλης, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Στον Δήμο Κηφισιάς, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης. Στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 09.00 π.μ.
Στον Δήμο Αμαρουσίου, τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών:
Στους Δήμους Χαϊδαρίου και Πετρούπολης, τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά:
Στον Δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, για την ασφάλεια των μαθητών, θα παραμείνουν κλειστές οι παρακάτω σχολικές μονάδες:
• Νηπιαγωγεία: 5ο, 9ο, 12ο, 13ο και 21ο
• Δημοτικά: 13ο, 18ο, 19ο, 20ο, 25ο και 26ο
• Γυμνάσια: 5ο, 9ο και 10ο
• Λύκεια: 5ο
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και τα σχολεία στον υπόλοιπο Δήμο.
Στους Δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος, τα σχολεία θα λειτουργήσουν και η προσέλευση των μαθητών ορίζεται στις 10.00 π.μ.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων:
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στον Δήμο Σαλαμίνας.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:
Στον Δήμο Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ειδικών προβλημάτων, τα παρακάτω σχολεία:
• Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
• Το 120ο και 38ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών.
• Το 24ο Γυμνάσιο και το 24ο Λύκειο Αθηνών.
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον υπόλοιπο Δήμο.
Στον Δήμο Γαλατσίου, τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 09.00 π.μ.
Στον Δήμο Καισαριανής, κλειστά θα παραμείνουν το 3ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Στον Δήμο Βύρωνα, κλειστά θα παραμείνουν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καρέα, καθώς και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καρέα. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν στις 09.00 π.μ.
Στον Δήμο Ηλιουπόλεως, θα παραμείνουν κλειστές οι παρακάτω σχολικές μονάδες:
• Νηπιαγωγεία: 3ο, 5ο , 9ο, 8ο, 12ο, 16ο, 18ο, 21ο και 23ο
• Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο
• Γυμνάσιο: 2ο
• Λύκειο: 3ο
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Λέσβου και της Λήμνου.
Όπως έγινε γνωστό, στην Ικαρία δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ραχών και στη Σάμο οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου.
Κλειστά θα παραμείνουν και αρκετά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον δήμο Αλμωπίας Πέλλας, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, με εξαίρεση τον 1ο και 2ο Παιδικό Σταθμό Αριδαίας και τους παιδικούς σταθμούς Ξιφιανής και Ίδας.
Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Πέλλας. Ανοιχτοί θα μείνουν στην πόλη των Γιαννιτσών ο 1ος δημοτικός παιδικός σταθμός (Κολοκοτρώνη 18) και ο 3ος δημοτικός παιδικός σταθμός (Στράνζης 16 Α) καθώς και ο 2ος δημοτικός παιδικός σταθμός Κρύας Βρύσης και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Πέλλας.
Εκεί μπορούν να προσέρχονται και νήπια εγγεγραμμένα σε άλλους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ στη Νάουσα θα είναι κλειστά τόσο τα σχολεία όσο και οι παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Πύδνας - Κολινδρού στην Πιερία, θα είναι κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον δήμο Παιονίας Κιλκίς.

Στον δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Νέων Μουδανίων. Στον δήμο Πολυγύρου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, ενώ κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες και στον δήμο Σιθωνίας.

Ακόμα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, στον δήμο Κιλκίς (όπου θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί) και στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.
Αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων της Πάτρας που δεν θα λειτουργήσουν αύριο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δήμο, κλειστά θα είναι αύριο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο 'Άνω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και δημοτικό Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και 59ο δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Βούντενης, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Καλλιθέας, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Αγίου Βασιλείου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Δρεπάνου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Αραχωβιτίκων, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Ψαθοπύργου.

Επίσης, στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσει η λειτουργία στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας, καθώς και στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.

Ακόμη, κλειστά για τρίτη ημέρα θα μείνουν τα σχολεία στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα.

Στο δήμο δυτικής Αχαΐας, κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία στις κοινότητες Πηγάδια Σαντομέρι, Πόρτες, Μιχόι, Βελιτσές, Σπάτα και Μαζαράκι, ενώ στο δήμο Ερυμάνθου θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Στο δήμο Αγρινίου, δε θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στις κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου και Σκουτεράς.
Κλειστά θα παραμείνουν τελικώς τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης, καθώς ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπράκης αποφάσισε να ακυρώσει την μεσημβρινή του απόφαση μετά από τη σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ωρών.
Χανιά
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, το Δημοτικό Σχολείο Έλους και το Νηπιαγωγείο Έλους, καθώς όπως ανακοίνωσε ο δήμος Κισσάμου λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης που διατηρούνται στους δρόμους της περιοχής, είναι επικίνδυνη η πρόσβαση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Θεόδωρου Σταθάκη και σε συνεννόηση με τους προϊστάμενους Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζαρβάκη αντίστοιχα, οι μαθητές (Α' βάθμιας και Β' βάθμιας) από τον πρώην δήμο Ιναχωρίου δεν υποχρεούνται να προσέλθουν και αύριο (Τετάρτη), στα σχολεία τους. Οι μαθητές αυτοί θα είναι δικαιολογημένοι από απουσίες.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos