Συνελήφθη ένας ακόμη συνεργός του Ξηρού

22 Ιανουαρίου 2015 16:17

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, ο άνδρας που συνελήφθη τη Τετάρτη, κατηγορούμενος

για εμπλοκή του στη λεγόμενη υπόθεση Ξηρού. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, 23 ετών, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά την σύλληψη του πρώην μέλους της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» στις 3 Ιανουαρίου στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο συλληφθείς είναι σεσημασμένος για κλοπές, ενώ αποτυπώματά του έχουν βρεθεί στο κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε εντοπιστεί στο όρος Αιγάλεω.

Ο άνδρας συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα και από τις έρευνες της αστυνομίας προκύπτουν ενδείξεις ότι πήρε εντολή μέσα από τον Κορυδαλλό να κλέψει το αυτοκίνητο και να το σταθμεύσει στη συγκεκριμένη περιοχή. Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος στην προανακριτική ομολογία του.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής Ι.Χ. φορτηγού οχήματος, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Το κλεμμένο βαν ήταν ένα Renault Kangoo για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 30ή Δεκεμβρίου 2014 από την οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι.

Το όχημα θα χρησιμοποιείτο στην επιχείρηση που είχε σχεδιάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του για την απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας». Θεωρείται πιθανό οι αστυνομικοί να βρήκαν το αυτοκίνητο με βάση χειρόγραφες σημειώσεις στο βιβλίο - χάρτη με το οδικό δίκτυο της Αττικής, το οποίο βρέθηκε στη «γιάφκα» στην Περαχώρα Λουτρακίου.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., εντός του κλεμμένου βαν δεν υπήρχαν όπλα ή εκρηκτικά. Κατά πληροφορίες βρέθηκαν καλώδια, η ύπαρξη των οποίων δικαιολογείται, καθώς ο νόμιμος ιδιοκτήτης του οχήματος εργάζεται ως ηλεκτρολόγος.

Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι το κλεμμένο Renault Kangoo θα χρησιμοποιείτο για τη διαφυγή δραπετών προς το κρησφύγετο του Λουτρακίου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προφυλακιστεί δύο ακόμη συνεργοί του Χ. Ξηρού, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν την συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές πράξεις. Πρόκειται για έναν άνδρα 37 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, που νοίκιασε και το σπίτι στην Ανάβυσσο για λογαριασμό του Ξηρού, ισχυρίστηκε πως είναι τοξικομανής και ότι γνώρισε τον Ξηρό στη φυλακή. Σε ανταπόδοση, όπως ανέφερε, της συνδρομής που του προσέφερε ο Ξηρός μέσα στην φυλακή, αυτός τον βοήθησε έξω νοικίαζοντας το σπίτι.

Επίσης, έχει συλληφθεί ένας απότακτος αστυνομικός που επίσης κατηγορείται ως συνεργός του Ξηρού, και ο οποίος επίσης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες και τον ίδιο τον Ξηρό και προς απόδειξη των ισχυρισμών του και για το λόγο υπέβαλλε αίτημα να σταλεί βεβαίωση απο τις φυλακές Κορυδαλλού που να καταδεικνύει οτι ουδέποτε κρατήθηκε στη ίδια πτέρυγα με τον Ξηρό.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos