Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης

28 Ιανουαρίου 2017 15:32

Μια πιο σκληρή στάση φαίνεται πως θα αρχίσουν να κρατούν οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, καθώς σύμφωνα με τις αποφάσεις τους φαίνεται πως θα προχωρήσουν σήμερα Σάββατο σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης για 2 ώρες.


Λίγο πριν τον αποκλεισμό οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, όπου θα συζητήσουν θέματα για την κλιμάκωση του αγώνα τους, την πολυήμερη παραμονή τους στο μπλόκο, αλλά και το συντονισμό με άλλα μπλόκα ανά την Ελλάδα με βάση το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Να σημειωθεί, πως με βάση το σχεδιασμό των αγροτών το Σαββατοκύριακο προβλέπεται επίσης ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας με νέα τρακτέρ από αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.
Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το βράδυ και στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συναποφασίσουν και οργανώσουν τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

«Οι όποιες πιέσεις ασκούνται ήδη απο πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων να μην κατευθυνθούμε με τα τρακτέρ μας σε συγκεκριμένα σημεία, δεν θα ανακόψει την ορμή μας», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα στήσουμε τα μπλόκα μας όπου εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κρίνουμε ότι πρέπει να στηθούν».

Υπενθύμισε ότι οι αγρότες της Καστοριάς, αποφάσισαν ήδη να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο αξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Σημαντικό, δε, είναι το γεγονός ότι η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου, διευρύνθηκε στα 15 μέλη, απο 11 στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας. Στο μεταξύ, στην περιοχή Αμυνταίου, αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό Αμυνταίου-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Αντιγόνου, το πιο πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos