Μάρτιος 2017: Σε καθοδική πορεία οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Ευρώπη

28 Μαρτίου 2017 15:02

Ο Μάρτιος έχει ήδη μπει και εμφανίζονται ενδιαφέρουσες μεταβολές τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πού θα κυμανθούν οι τιμές τόσο σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όσο και σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό;


Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI)) για τον Μάρτιο του 2017, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.
Οι ξενοδοχειακές τιμές σε επίπεδο χωρών

Η μέση τιμή για την Ελλάδα αυξήθηκε ελάχιστα, (1,3 τοις εκατό), τον μήνα Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στα 79 ευρώ. Παρόλα αυτά παρουσίασε πτώση έξι τοις εκατό σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό.

Σημαντικές μειώσεις στις φετινές τιμές σε σχέση με αυτές του 2016 σημειώθηκαν σε διάφορες χώρες, με την Τουρκία να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης, της τάξης του 25,6 τοις εκατό. Στην γείτονα χώρα, η μέση τιμή του φετινού Μαρτίου είναι 58 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ήταν 78 ευρώ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση τιμή μειώθηκε κατά 10,7 τοις εκατό και διαμορφώθηκε στα 133 ευρώ. Ετήσια μείωση τιμών της τάξης του 7,6 και 8,4 τοις εκατό παρατηρήθηκαν σε Ιταλία και Ολλανδία, αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, η Ισπανία και η Γερμανία παρουσίασαν οριακή αύξηση στη μέση τιμή τους τόσο σε μηνιαίο, όσο και σε ετήσιο επίπεδο, η οποία είναι 106 ευρώ και για τις δύο χώρες.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι μέσες τιμές διαφόρων χωρών και οι μεταβολές τους σε ετήσια και μηνιαία βάση:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos