Πασχαλιάτικες ευχές μέσω smartphones έστειλαν οι Έλληνες

20 Απριλίου 2017 18:05

Την αίσθηση που υπάρχει ότι οι Έλληνες καταναλωτές κάνουν όλο και μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών δεδομένων, που προσφέρουν οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Cosmote και αφορούν τη χρήση των κινητών υπηρεσιών δεδομένων της (mobile Internet) για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής της Cosmote αυξήθηκε κατά 130% φθάνοντας τα 970 TΒs. Πάνω από το 50% της κίνησης έγινε μέσω 4G/4G+, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την κίνηση δεδομένων μέσω δικτύου 3G.

Συγκεντρώνοντας το 35% του συνολικού όγκου δεδομένων, το Facebook αναδείχθηκε όχι μόνο το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και η δημοφιλέστερη mobile εφαρμογή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κίνησης data, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες και ξένοι εκδρομείς ανέδειξαν την Κέρκυρα ως τον πιο δημοφιλή Πασχαλινό προορισμό και ακολούθησαν η Πάτρα, ο Βόλος, τα Χανιά, η Λάρισα, η Χαλκίδα και η Λέσβος. Βάσει στοιχείων roaming, οι ξένοι επισκέπτες διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ ακολούθησαν Αγγλία, Βουλγαρία, Ιταλία, ΗΠΑ και Κύπρος.

www.sepe.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos