Σακχαρώδης Διαβήτης: Κάντε το τεστ και εντοπίστε αν κινδυνεύετε από την ασθένεια

20 Απριλίου 2017 21:02

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια ύπουλη ασθένεια που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση των ασθενών αν δεν εντοπιστεί και ρυθμιστεί έγκαιρα.

Δυστυχώς, οι παγκόσμιες τάσεις της ασθένειας είναι αυξητικές και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Στην Ελλάδα, ο επιπολασμός βρέθηκε μεταξύ 10,9% – 12,3%, το ποσοστό αδιάγνωστου διαβήτη ήταν 2,8% ενώ από τους διαβητικούς το 20,4% δεν γνωρίζει ότι έχει διαβήτη και ανάμεσα σε αυτούς που λαμβάνουν θεραπεία το 30% έχει αρρύθμιστο διαβήτη.

Ο διαβήτης αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να αποδειχτεί μοιραίος για τη ζωή. Ευθύνεται για το 80% των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα, προκαλεί σοβαρές επιπλοκές όπως τύφλωση, νεφροπάθεια, εγκεφαλικά επεισόδια και νευροπάθεια που οδηγεί σε ακρωτηριασμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σωστή πρόληψη αποτελεί παράγοντα ανάσχεσης της εμφάνισής του. Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών με μείωση πρόσληψης λίπους, η τακτική σωματική άσκηση, η απώλεια βάρους, η διακοπή του καπνίσματος και ο τακτικός έλεγχος μπορούν να σώσουν ζωές.

Οι επιστήμονες είναι σε θέση να γνωρίζουν σήμερα επαρκώς τους παράγοντες κινδύνου που οδηγούν στον σακχαρώδη διαβήτη. Με ένα απλό τεστ, απαντώντας σε ορισμένες ερωτήσεις, μπορεί κανείς να ανιχνεύσει αν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την πιθανή εμφάνιση της ασθένειας στα επόμενα δέκα χρόνια. Κάντε το τεστ και μάθετε αν είναι πιθανό να νοσήσετε στα επόμενα χρόνια...

Τσεκ απ υγείας για διαβήτη με 8 απλές ερωτήσεις


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos