Εχουμε συμφωνία στο Eurogroup:Πήραμε δόση 8,5 δισ.ευρώ

15 Ιουνίου 2017 22:10

Μέσα σε μιάμιση ώρα ολοκληρώθηκε το κρίσιμο Eurogroup και επήλθε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου.

Η Ελλάδα εξασφάλισε το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση ποσού 8,5, δισ, ευρώ, παρότι πίεζε για ακόμη περισσότερα, «παζαρεύοντας» το επιπλέον ποσό. Εξασφάλισε έστω κι έτσι πάντως, περίπου 1.1 δισ. ευρώ παραπάνω από το ποσό των 7,4 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την δόση του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήρε υπόσχεση για το χρέος αλλά μένει να φανεί στη φραστική διατύπωση του τελικού κειμένου όπου εντοπίζεται πλέον το ενδιαφέρον εφεξής για τις λεπτές διατυπώσεις που θα υπάρχουν.

Το ΔΝΤ θα εισέλθει στο πρόγραμμα και χρηματοδοτικά επί της αρχής αλλά με την μορφή του "stand by", όταν δηλαδή θα κριθεί ότι είναι βιώσιμο. Επίσης, προβλέπεται επιστροφή κερδών από ομόλογα της ΕΚΤ , η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι από 0 έως 15 χρόνια και έως 2% πρωτογενή πλεονάσματα από το 2022 και μετά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χ. Γεωργιάδη η απόφαση ήταν ομόφωνη.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos