16 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων

13 Σεπτεμβρίου 2017 09:27

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια επαναστατική για νοικοκυρές, εργένηδες και εργαζομένους συσκευή η οποία, όμως, σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται με... φόβο.

Με φόβο για το τι μπορεί να τοποθετηθεί στον κάδο του για να πλυθεί τόσο για να μην καταστραφεί το πλυντήριο όσο και αυτά που θα πλυθούν. Ωστόσο, μάλλον αυτή είναι μια λάθος προσέγγιση απέναντι σε μια συσκευή που έχει κατασκευαστεί για να είναι ανθεκτική και για να λύνει τα χέρια.

Ακολουθεί μια λίστα με 16 πράγματα που μπορούν να τοποθετηθούν άφοβα για να πλυθούν στον κάδο πλυντηρίου:

Λούτρινα αρκουδάκια

Οσα δεν διαθέτουν γούνα μπορούν να μπουν στο πλυντήριο και να πλυθούν, με τη μισή από το συνηθισμένο ποσότητα απορρυπαντικού, σε ένα κρύο πρόγραμμα με επιπλέον ξέβγαλμα.

Σφουγγαρίστρα
Αντί να προσπαθήσετε να την πλύνετε στο χέρι βάλτε την στο πλυντήριο... Για αυτό και αφαιρούνται...

Γάντια φούρνου
Φυσικά όπως και οι ποδιές ή οι πετσέτες κουζίνες, τα γάντια φούρνου πλένονται στο πλυντήριο κουζίνας.

Καπέλα

Βάλτε τα σε ένα σύντομο κρύο πρόγραμμα στο πλυντήριο και κάντε τα αστραφτερά!

Αθλητικά παπούτσια

Αφαιρέστε τα παπούτσια από τα αθλητικά που είναι κατασκευασμένα από νάιλον ή καμβά, βγάλτε τους τυχόν έξτρα πάτους και οτιδήποτε έξτρα αξεσουάρ έχουν επάνω τους, βάλτε τα το καθένα ξεχωριστά σε μια μαξιλαροθήκη και βάλτε τα στο πλυντήριο. Για να αποφύγετε το θόρυβο μπορείτε να βάλετε μέσα και κάποια παλιά πετσέτα ή κάποιο πατάκι μπάνιου. Βάλτε τη συνηθισμένη ποσότητα απορρυπαντικού και λίγο ξύδι, σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα.

Μικρά παιχνίδια
Βάλτε τα μικρά παιχνίδια, όπως τα Legos και κάθε άλλο πλαστικό παιχνίδι είτε παιδιού, είτε σκύλου μέσα σε μια τσάντα πλυντηρίου, βάλτε την στον κάδο με λίγο απορρυπαντικό σε ένα κρύο πρόγραμμα και αφήστε τα να γυαλίσουν.

Μαξιλάρια
Μην τα φοβάστε, βάλτε τα μαξιλάρια σε ένα πρόγραμμα 40 βαθμών, σύντομο αφήστε τα να πλυθούν, κάντε τους και ένα επιπλέον ξέβγαλμα με κρύο νερό και έτοιμα!

Πλαστικές κουρτίνες μπάνιου
Βάλτε την στο πλυντήριο όπως κάθε άλλη κουρτίνα!

Σχολική τσάντα

Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει μέσα ψίχουλα και άλλα αντικείμενα βάλτε την σε μια μαξιλαροθήκη ή σε μια σακούλα πλυντηρίου και στη συνέχεια τοποθετείστε την στον κάδο, σε ένα κρύο πρόγραμμα με μικρή ποσότητα απορρυπαντικού.

Το στρώμα της γιόγκα

Σίγουρα το στρωματάκι της γιόγκα έχει οδηγίες πλυσίματος. Το πιο πιθανό είναι ότι μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο, χωρίς απορρυπαντικό .

Τάπετο μπάνιου και μικρά χαλιά

Αφού τα τινάξετε μπορείτε να τα βάλετε με άνεση στο πλυντήριο με κρύο νερό και τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού από τη συνηθισμένη.

Τσάντα σούπερ μάρκετ πολλαπλών χρήσεων
Πλένονται κανονικά σε ένα μέτριο πρόγραμμα πχ. 40 βαθμών, με τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού.

Αθλητικός εξοπλισμός
Επιγονατίδες, γάντια και οτιδήποτε άλλο αποτελεί μέρος του αθλητικού εξοπλισμού μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο στους ειδικούς σάκους, με λίγο απορρυπαντικό.

Κρεβάτι κατοικίδιου

Με λίγο απορρυπαντικό μπορεί να πλυθεί εύκολα σε ένα κρύο πρόγραμμα πλυντηρίου.

Σακ βουαγιάζ
Αν το υλικό το επιτρέπει τότε πλένεται στο πλυντήριο εύκολα όπως και οι σχολικές τσάντες.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos