Μετρούν τις πληγές τους από τη θεομηνία στην Σαμοθράκη

27 Σεπτεμβρίου 2017 11:30

Χωρίς πόσιμο νερό το νησί των Καβείρων - Έπεσε τοίχος στο δημαρχείο και καταστράφηκε όλος ο εξοπλισμός - Μάχη με το χρόνο για να καθαριστεί το κέντρο υγείας και να λειτουργήσει με κινητό εξοπλισμό - Τεράστια τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο - Κατολισθήσεις και προβλήματα και στη Θάσο

Να μαζέψουν τις ζημιές και να κλείσουν τις πληγές τους προσπαθούν σήμερα αρχές και κάτοικοι στην Σαμοθράκη, περισσότερες από 24 ώρες από την ώρα που μια πρωτοφανής καταιγίδα χτύπησε το νησί. Την ίδια ώρα, μεγάλο πλήγμα από την ισχυρή βροχόπτωση δέχθηκε και η δυτική Θάσος, με κατολισθήσεις να έχουν προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές.

Οι καταστροφές, ειδικά στην Χώρα της Σαμοθράκης είναι ανυπολόγιστες, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας, «κατέβηκε το βουνό». Ένας τοίχος του δημαρχείου έχει καταρρεύσει, ενώ οι λάσπες μπήκαν στο κτήριο και κατέστρεψαν όλη την υλικοτεχνική υποδομή. Ανάλογη καταστροφή έχει υποστεί και το κέντρο υγείας του νησιού, όπου δίνεται μάχη με το χρόνο ώστε να καθαρίσει το δυνατόν συντομότερο και να λειτουργήσει με κινητό εξοπλισμό που έφτασε στην Σαμοθράκη από τον Έβρο.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos