Σάλος αντιδράσεων εντός και εκτός Ελλάδας για την άδεια στον Κουφοντίνα

10 Νοεμβρίου 2017 12:51

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις 12 σήμερα το μεσημέρι θα μετρά το πρώτο 24ωρο ελευθερίας του και το συμβούλιο των φυλακών που του παραχώρησε αυτή την άδεια θα μετρά πλήθος αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Η χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της 17Ν, μάλιστα, φέρεται να πήρε και διπλωματικές διαστάσεις ως υπόθεση, καθώς χθες το βράδυ έντονη ήταν η αντίδραση των χωρών που είχαν θύματα από τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης. ΗΠΑ, Βρετανία και Τουρκία αντέδρασαν με σφοδρότητα.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Φοβόμαστε μήπως δεν ξαναγυρίσει στη φυλακή

Σε μια συγκυρία που οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Αθήνας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους (μετά και την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον), η άδεια Κουφοντίνα ήρθε να ρίξει σκιά.

«Κάτι συνέβη σήμερα στην Ελλάδα που μας προκάλεσε πρωτοφανή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης "17 Νοέμβρη". Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδο από τη φυλακή τού καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έλαβε διήμερη άδεια από ελληνική φυλακή. Εχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ», είπε η Χέδερ Νάουερτ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συμπλήρωσε: «Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για την υπόθεση αυτή στην ελληνική κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος τόνισε ότι ορισμένα μέλη της «17 Νοέμβρη» που είχαν βγει με άδεια στο παρελθόν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. «Προφανώς έχουμε ανησυχία για αυτό», τόνισε.

Ακολούθησε η εξής ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο: «Για να καταλάβουμε, αφέθηκε ελεύθερος μόνο για δύο μέρες και μετά θα γυρίσει πίσω;». Η εκπρόσωπος απάντησε: «Έτσι έχουμε καταλάβει, αλλά με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες που έχουμε, ανησυχούμε ότι δεν θα γυρίσει πίσω».

Αμερικανός πρέσβης: Η απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των νεκρών

«Ενώνω τη φωνή μου με άλλες ανά την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα για την απογοητευτική απόφαση της άδειας ενός καταδικασμένου τρομοκράτη, δολοφόνου και ηγέτη της "17 Νοέμβρη"» έγραψε στο Τwitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, και συμπλήρωσε: «Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στους ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η σημερινή άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos