Νέα διαδικτυακή «τρέλα»: Έφηβοι τρώνε κάψουλες με απορρυπαντικό πλυντηρίου

14 Ιανουαρίου 2018 15:05

Το «Tide Pod Challenge» εκτοξεύτηκε με όλο και περισσότερους νεαρούς να μασάνε τις κάψουλες με το υγρό απορρυπαντικό, ενώ άλλοι έφτασαν στο σημείο ακόμη και να μαγειρέψουν με τις ταμπλέτες

Οι έφηβοι τρώνε ταμπλέτες με απορρυπαντικό πλυντηρίου και αυτή είναι η νέα διαδικτυακή τρέλα που έχει ανησυχήσει γονείς και γιατρούς.

Βίντεο που έχουν «ανέβει» στο διαδίκτυο δείχνουν νεαρούς να καταπίνουν τις πολύχρωμες κάψουλες, που εκτός από ρούχα, μάλλον θα «καθαρίσουν» και τα στομάχια τους.

Η τρέλα αυτή ξεκίνησε πέρυσι, όταν ένας μαθητής βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να μασά μία τέτοια κάψουλα, της πασίγνωστης μάρκας Tide.
Τον τελευταίο μήνα το «Tide Pod Challenge» εκτοξεύτηκε με όλο και περισσότερους νεαρούς να βάζουν τις κάψουλες στο στόμα τους, καταπίνοντας το υγρό απορρυπαντικό, ενώ άλλοι έφτασαν στο σημείο ακόμη και να μαγειρέψουν με τις ταμπλέτες.

Η τρέλα αυτή πιθανότητα έχει προκληθεί από την αισθητική των συγκεκριμένων ταμπλετών, καθώς είναι φανταχτερές και μοιάζουν με καραμέλες.

Μία έφηβη που δεν αποκάλυψε το όνομά της ανέφερε στο BuzzFeed πως άκουσε για τη νέα αυτή τρέλα από μία ομάδα στο Whatsapp και αποφάσισε να καταγράψει τον εαυτό της να δαγκώνει μία ταμπλέτα, προτού μοιραστεί το αλλοπρόσαλλο γεύμα της στο Twitter. Μετά από απαίτηση της μητέρας της , τελικά το κατέβασε.

«Δεν φοβόμουν επειδή ήξερα ότι δεν θα την καταπιώ. Μόνο τη δάγκωσα. Μετά έπλυνα το στόμα μου αρκετές φορές», ανέφερε η έφηβη

Το 2015, το σατιρικό site The Onion (κάτι σαν το "δικό μας" Κουλούρι) δημοσίευσε ένα κείμενο - τρολ για ένα παιδί που ήθελε να τρώει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ταμπλέτες με απορρυπαντικό πλυντηρίου. Τελικά μάλλον αποδείχθηκε προφητικό.

Τώρα, γιατροί, γονείς και κατασκευαστές ικετεύουν τους νέους να σταματήσουν να τρώνε υγρό πλυντηρίου, καθότι θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο. Η ουσία είναι τοξική και μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, εάν καταποθεί. Επισημαίνεται, δε, ότι το 2017 περισσότερα από 10.000 παιδιά «έφαγαν» απορρυπαντικό

Ο δρ Alfred Aleguas Jr., διευθυντής του Κέντρου Δηλητηριάσεων της Φλόριντα δήλωσε ότι η τρέλα αυτή μπορεί να είναι απειλητική για τις ζωές, ενώ τα περισσότερα κρούσματα είναι καταγεγραμμένα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Aleguas Jr, καταπίνοντας ακόμη και μία μικρή ποσότητα από το απορρυπαντικό που βρίσκεται μέσα στην κάψουλα μπορεί να προκαλέσει εμετούς και διάρροιες. Σε μεγαλύτερες ποσότητες ενδέχεται να οδηγήσει σε δύσπνοια.

Η εταιρεία Tide στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει αφιερώσει ένα κομμάτι σχετικά με την ασφαλή χρήση των προϊόντων της και συμβουλεύει τους καταναλωτές να πιουν ένα ποτήρι νερό ή γάλα, εάν καταποθεί το προϊόν

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos