Πρωτοποριακή εφαρμογή από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

16 Μαρτίου 2018 12:18

Πρωτοποριακή εφαρμογή από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας εισάγει την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας στα σχολικά εγχειρίδια

Τη νέα πρωτοποριακή εφαρμογή «SchoolAR», που εισάγει την τεχνολογία στα σχολικά βιβλία, παρουσίασαν ο δημιουργός της, καθηγητής πληροφορικής, Σωτήρης Γεωργίου και οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας Δέσποινα Άμπα, Γιάννης Βαμβακούσης, Δημήτρης Ιορδανίδης και Λυδία Ιορδανίδου, την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Στόχος της εφαρμογής είναι να ανανεώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τα σχολικά βιβλία προσδίδοντας σε αυτά νέες διαστάσεις με τη χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση της τρισδιάστατης υλικής πραγματικότητας στις οθόνες των «έξυπνων» συσκευών, όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet. Με την ενσωμάτωσή της στα σχολικά εγχειρίδια το μάθημα γίνεται πιο κατανοητό, πιο παραστατικό, πιο ενδιαφέρον και πιο διασκεδαστικό. Ενισχύεται έτσι σημαντικά η διαδραστικότητα της διδασκαλίας ενός μαθήματος καθώς ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσλαμβάνουσες του σύγχρονου μαθητή, που ζει σε μια εποχή ραγδαίας τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης και βομβαρδίζεται καθημερινά από χιλιάδες πληροφορίες, με αποτέλεσμα, πολλές φορές, το βιβλίο να μην τραβάει πλέον εύκολα το ενδιαφέρον του.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο και αυτή τη στιγμή καλύπτει τα μαθήματα της Γεωγραφίας της ΣΤ’ Δημοτικού και της Πληροφορικής της Α’ Γυμνασίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ιδέα γίνεται για πρώτη φορά πράξη σε πανελλαδικό επίπεδο ενώ στόχος είναι να διαδοθεί και να συμπεριλάβει όλο το εύρος των σχολικών μαθημάτων.

Δείτε περισσότερα (βίντεο-φωτογραφίες) εδώ:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos