Αναδρομικά στρατιωτικών: Ξεκίνησε από το απόγευμα η καταβολή των χρημάτων

12 Δεκεμβρίου 2018 19:38

Τέλος στην αγωνία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τα αναδρομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε ήδη από τις 4 το απόγευμα η κατάθεση των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους. Στο 34,9% οι συνολικές κρατήσεις.


Ήδη από την Δευτέρα τα Γενικά Επιτελεία ξεκίνησαν την ηλεκτρονική ανάρτηση των σχετικών φύλλων μισθοδοσίας, με πρώτη την Πολεμική Αεροπορία και στην συνέχεια το Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό.

Μάλιστα, τόσο μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του προσωπικού που η σχετική εφαρμογή μισθοδοσίας του ΓΕΑ “έπεσε” και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από το αρμόδιο προσωπικό του Επιτελείου για να λειτουργήσει εκ νέου το σύστημα.

Βέβαια, ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα όσων είδαν τα τελικά ποσά που θα μπουν τελικά στην τσέπη τους, καθώς οι συνολικές κρατήσεις αγγίζουν το 34,9% του συνολικού εφάπαξ ποσού, αφού εκτός από τον φόρο εισοδήματος 20%, επιβάλλονται περαιτέρω κρατήσεις εξαιτίας της Νοσοκομειακής περίθαλψης, της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλων ειδικών εισφορών και κρατήσεων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ ως έτος κτήσης των ποσών θα θεωρηθεί το φορολογικό έτος 2018. Αυτό σημαίνει ότι τα εφάπαξ επιδόματα δεν θα φορολογηθούν τμηματικά για κάθε προηγούμενο έτος από το 2012 ως και το 2016, αλλά τα αναδρομικά θα φορολογηθούν το 2019 ως πρόσθετο εισόδημα του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό για τα αναδρομικά ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ, με την μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται, ότι στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

newsit.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos