Ποίηση παντού -Σε Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μέσα στο λεωφορείο 049

04 Ιανουαρίου 2019 13:21

Η πόλη της Αθήνας υποδέχεται τη νέα χρονιά με ποιητική, ταξιδιάρικη και παιγνιδιάρικη διάθεση γιορτάζοντας την τέταρτη δράση ΠΟΙΗΣΗ on the road. Μια συνεργασία της «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 12.00 οι ποιητές Ουρανία Παπακώστα, Μαρία Φίλη, Θωμάς Τσαλαπάτης και Ευτυχία Παναγιώτου, με τις ζωντανές μουσικές των Δημήτρη και Νέστορα Βασιλάκη, μάς υποδέχονται όλους στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

 

Επίσης, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 19:00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συζητά με τους Δανάη Σιώζου, Κάλλια Παπαδάκη, Δημήτρη Πέτρου και Πελαγία Φυτοπούλου με θέμα Ποίηση και Πόλη.

Η ΠΟΙΗΣΗ on the road είναι μια σύμπραξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη των εταιριών Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), η οποία περιλαμβάνει σειρά δρώμενων, ποιητικών αναγνώσεων και συζητήσεων.

Σε λεωφορεία, μετρό ή τρένα, σε τοπόσημα της Αθήνας και του Πειραιά, ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μας ταξιδεύουν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής.

Η δράση έχει ήδη ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2018 με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο και νεότερους ποιητές, καθώς και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων στο Μετρό του Συντάγματος και συνεχίστηκε τους προηγούμενους μήνες με αναγνώσεις ποιητών μετά μουσικής στο λεωφορείο 040 Πειραιάς-Σύνταγμα και στον ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, οι οποίες έτυχαν θερμής υποδοχής από το κοινό, καθώς και με θεματικές συζητήσεις με επίκεντρο την ποίηση στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ανοικτές για το κοινό, με καταξιωμένους και νεότερους ποιητές.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και τον Φεβρουάριο με αναγνώσεις στο λεωφορείο 049 (Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019) και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο με πανηγυρικό κλείσιμο.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos