Κατώτατος μισθός: Πότε και πόσο θα αυξηθεί

23 Ιανουαρίου 2019 20:27

Η κυβέρνησηεπιθυμεί να εξαντλήσει προς τα πάνω τα «περιθώρια» της αύξησης, με επικρατέστερο σενάριο εκείνο του προβλέπει αύξηση κοντά στο 8%.

 

Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο ο μεικτός κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 632 ευρώ (μικτά) έναντι 586 ευρώ που είναι σήμερα.

Αν δεν συμπεριληφθεί και η αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων άνω των 25 ετών (σ.σ. από 5% έως 10%), τότε η αύξηση των μεικτών αποδοχών των νέων έως 25 ετών, θα μπορούσε να φτάσει το 19% έως 24%.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι σχετικές αποφάσεις για το ύψος της αύξησης θα ληφθούν από το υπουργικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθούν –όπως έχουν δηλώσει αρμόδια κυβερνητικά στελέχη – από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Την ευθύνη καθορισμού του κατώτατου μισθού, με την νέα διαδικασία, έχει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας, ο οποίος το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε έτους, θα καταθέτει πρόταση νόμου με το ύψος του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει το επόμενο έτος.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει ακόμα ορισθεί ημερομηνία σύγκλισης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου.

newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos