Το «τελευταίο αντίο» στον Περικλή Παναγόπουλο

08 Φεβρουαρίου 2019 17:01

Ο σπαραγμός της Κατερίνας Παναγοπούλου και οι συγκινητικοί αποχαιρετισμοί - «Χαιρετούμε έναν από τους σπάνιους ανθρώπους του ήθους», είπε συντετριμμένος ο γιος του - Στον Άγιο Διονύσιο εψάλη η εξόδιος ακολουθία παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου, του Αλέξη Τσίπρα, του Κώστα Καραμανλή


Σε κλίμα έντονης θλίψης και συγκίνησης η γυναίκα του, τα παιδιά του, συγγενείς, φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο. Τραγική φιγούρα η γυναίκα του, Κατερίνα Παναγοπούλου, που του είχε σταθεί βράχος στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Η κ.Παναγοπούλου κατέρρευσε όταν το φέρετρο βγήκε από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, για να μεταφερθεί στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας.

Ο Περικλής Παναγόπουλος απεβίωσε την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 83 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο.

Ο Περικλής Παναγόπουλος έφυγε πλήρης ημερών, ενώ ταλαιπωρούνταν επί μήνες από προβλήματα υγείας. Θεωρείται ο θεμελιωτής της σύγχρονης ελληνικής ακτοπλοΐας και η απαγωγή του το 2009 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κ.α.

Συντετριμμένος ο γιος του Περικλή Παναγόπουλου, αποχαιρετά τον πατέρα του με έναν συγκινητικό επικήδειο:

Συντετριμμένος ο γιος του Περικλή Παναγόπουλου, αποχαιρετά τον πατέρα του

«Ήσουν ένας αυθεντικός gentleman που στην Οδύσσεια σου πέρασες ανάμεσα από συμπληγάδες και μαζί σου παίρνεις ένα κομμάτι μιας υπέροχης αυθαιντικής γεννιάς... πίσω από τον επιχειρηματικό αντίπαλο... υπήρξες ένας ζεστός άνθρωπος, ένας ζεστός πατέρας με μεγάλη καρδιά... Στο ταξίδι σου προς την Ιθάκη σου γνώρισες μεγάλες στιγμές... ήσουν καλοπροαίρετος, δίκαιος, τρυφερός αλλά και αυστηρός, πιστός κααι αφοσιωμένος εργοδότης, επίμονος αλλά και δεκτικός... και ξεχωριστό χιούμορ. Έκανες όλους γύρω να σε ξεχωρίζουν. Η μεγάλη σου καρδιά έκανε τους υπαλλήλους και τα πληρώματα να σε βλέπουν όχι σαν αφεντικό, αλλά σαν πατέρα. Με απλές μαιστές κουβέντες... μας δίδαξες. Μας δίδαξες ότι καμία επιτυχία δεν έχει αξία αν η επιδίωξή της μας ζητά να χάσουμε την τιμή μας. Χαιρετούμε έναν από τους σπάνιους ανθρώπους του ήθους και σε τιμούμε για τις αξίες σου πρώτα και για την επιτυχία σου μετά. Πατέρα εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το παν για να τιμήσουμε τη ζωή σου, την παρακαταθήκη σου.. Καλό ταξίδι, καλές θάλασσες και καλή αντάμωση».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκφώνησε, επίσης, έναν από τους επικήδειους λόγους. Ο Περικλής Παναγόπουλος, είπε ο επίτροπος Μετανάστευσης, ήταν καινοτόμος, με ακέραιο χαρακτήρα, ισχυρή προσωπικότητα αλλά και απλότητα. «Πιο πολύ απ’ όλα αγαπούσε τα παιδιά του, τη σύζυγό του, την οικογένεια και την πατρίδα. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και του λέμε ότι για εμάς δεν έφυγε ποτέ. Γαλήνιος ο δρόμος στην αιωνιότητα Περικλή».

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos