Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΔΕ και όχι αποβολή, για τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το Μακεδονία Ξακουστή

15 Μαρτίου 2019 13:51

Σάλο προκάλεσε αρχικά η πληροφορία που διέρρευσε στα ΜΜΕ περί αποβολής του στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου, επειδή δημοσιοποίησε βίντεο, την ώρα που κάνει πτώση, και τραγουδά το Μακεδονία Ξακουστή.

Η πληροφορία περί αποβολής προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αλλά τελικά δεν φαίνεται να είναι αλήθεια. Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα το ΓΕΣ, διενεργείται απλή ΕΔΕ και η έρευνα δεν γίνεται γιατί τραγούδησε το γνωστό τραγούδι, αλλά γιατί παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας της Σχολής. Δηλαδή με δύο λόγια, δεν είχε τα χέρια του στο αλεξίπτωτο, αλλά στο κινητό του τηλέφωνο με το οποίο τράβηξε και το βίντεο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.
Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην
παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.
Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο καταδρομέας δηλώνει ότι τη Δευτέρα θα μάθει την τιμωρία του. «Δεν γνωρίζω τίποτα, τη Δευτέρα θα με ενημερώσουν τι τιμωρία θα έχω», λέει χαρακτηριστικά στο περιβάλλον του.

Το βίντεο του καταδρομέα με καταγωγή από την Κρήτη έχει γίνει viral, ενώ δεν είναι λίγοι οι χρήστες στο Facebook που του δίνουν συγχαρητήρια.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr