Η Mercedes ετοιμάζει τις πρώτες θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας

25 Μαϊος 2019 23:59

Θέλοντας να ωθήσει τους οδηγούς και τους επιβάτες να χρησιμοποιούν περισσότερο από ποτέ τις ζώνες ασφαλείας, η Mercedes εξελίσσει τις πρώτες θερμαινόμενες ζώνες στην ιστορία.

Σύμφωνα με τη Mercedes, παρότι σε αγορές όπως η Γερμανία η χρήση της ζώνης ασφαλείας από τους πίσω επιβάτες έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 100% από το 1984 όταν και έγινε υποχρεωτική η χρήση της στη χώρα, σε πολλές αγορές στις ημέρες μας –μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα θα προσθέσουμε εμείς– η χρήση των πίσω ζωνών είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Θέλοντας λοιπόν να ωθήσει και τους πίσω επιβάτες στο να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας, η γερμανική μάρκα έχει εξελίξει μια νέα τεχνολογία θερμαινόμενων πίσω ζωνών, οι οποίες παρακινούν ουσιαστικά τους επιβάτες να τις φορέσουν μιας και τους κάνουν να αισθάνονται πιο άνετα χρησιμοποιώντας τες, ενώ παράλληλα σε πιο κρύες ημέρες, μπορούν να συμβάλλουν ακόμη και στην πιο γρήγορη θέρμανση του σώματός τους.

Προς το παρόν η Mercedes δεν αναφέρει περισσότερα για τη νέα τεχνολογία, αλλά μόνο την παρουσίασε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «ESF 2019».

Υπό αυτό το πρίσμα πάντως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει εξελίξει έναν νέο μηχανισμό που φέρνει πιο κοντά την πίσω ζώνη στον επιβάτη όταν η πόρτα είναι κλειστή, ενώ επιπλέον έχει τοποθετήσει και φωτιζόμενες βάσεις για να διευκολύνει το «κούμπωμα».

 Τέλος οι θύρες USB του αυτοκινήτου βρίσκονται τοποθετημένες στη βάση των ζωνών και κατά συνέπεια λειτουργούν μόνο όταν οι πίσω ζώνες έχουν «κουμπώσει», ουσιαστικά αναγκάζοντας τους επιβάτες που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν για να συνδέσουν το smartphone τους, το τάμπλετ κ.λπ., να είναι «δεμένοι»

newsauto.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos