Θεσσαλονίκη: Γυμνή ποδηλατοδρομία απόψε για το κλίμα -Με βαμμένα σώματα

07 Ιουνίου 2019 11:14

Νοιώθουν άνετα με το σώμα τους, αγαπούν το ποδήλατο και το περιβάλλον και θέλουν έναν καθαρότερο πλανήτη για αυτούς και τα παιδιά τους. H 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία πραγματοποιείται απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Η γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον  και το ελεύθερο σώμα θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύπτουν κάποιο μέρος του σώματός τους, να φορούν μαγιό ή εσώρουχα, με γραμμένα συνθήματα πάνω στο κορμί τους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 17.00 θα ξεκινήσουν bodypainting, δρώμενα, ενημερώσεις, ενώ στις 19:00 θα ξεκινήσει η ποδηλατοδρομία. Αμέσως μετά τη λήξη της στις 22:00 θα γίνει πάρτι.

Διεθνές κίνημα με ποδηλάτες για το κλίμα
Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

powered by Rubicon Project

Οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύπτουν κάποιο μέρος του σώματός τους, να φορούν μαγιό ή εσώρουχα, με γραμμένα συνθήματα πάνω στο κορμί τους.
Είναι η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος,  χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos