Το βρετανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, για τα... κουνούπια

10 Ιουνίου 2019 20:30

Επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Φόρεϊν Όφις, όπου γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγος για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, τους αυξημένους χρόνους αναμονής στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων και τα capital controls.

Όπως ενημερώνει τους Βρετανούς τουρίστες η ταξιδιωτική οδηγία του Foreing Office, από τις 7 Απριλίου 2019 η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει συστηματικούς ελέγχους διαβατηρίων για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από προορισμούς εκτός του χώρου Σένγκεν (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου). Αναφορικά με τα κουνούπια η ταξιδιωτική οδηγία σημειώνει ότι υπήρξαν αρκετά κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα το 2018 και καλεί τους Βρετανούς τουρίστες να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στα κουνούπια, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας κουνουπιέρες ή εντομοαπωθητικά όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και να κλείνουν πόρτες ή παράθυρα.

Σημειώνει ακόμη ότι στην Ελλάδα ισχύουν κεφαλαιακοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται περιορισμοί στο ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως € 600) ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της βρετανικής κάρτας - όποιο είναι το χαμηλότερο ποσό.

Η ταξιδιωτική οδηγία υπογραμμίζει την αυστηρή στάση των ελληνικών Αρχών έναντι όσων κάνουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την επιβολή προστίμων ή ποινών φυλάκισης σε άτομα που συμπεριφέρονται άσεμνα. Τέλος δεν παραλείπει να σημειώσει ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων».

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos