Το άγνωστο μικρό ελληνικό νησί με τους 40 κατοίκους, που το σνομπάρουν οι τουρίστες, αλλά είναι ένα κρυφό μαργαριτάρι

19 Ιουνίου 2019 14:14

Μια άγνωστη στους πολλούς όμορφη γωνιά της Ελλάδος, τα Αντικύθηρα, παρουσιάζει ως πιθανό εναλλακτικό προορισμό στους αναγνώστες της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Συνοδεύοντας στον ιστότοπό της το κείμενο με σειρά φωτογραφιών που αναδεικνύουν τις φυσικές καλλονές και την άγρια μοναδικότητα του τοπίου της νήσου.

 

Κρυστάλλινα νερά, τέλειος προορισμός
«Ψηλά βράχια πάνω από τη θάλασσα, κρυφοί ορμίσκοι και σπηλιές για εξερευνήσεις, ένα μικρό χωριό όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και μία καταπράσινη φύση, γιομάτη μυρωδιές από ελίχρυσο και δεντρολίβανο. Καλώς ήρθατε στα Αντικύθηρα, ένα μικρό ελληνικό νησί κοντά στη (μεγαλύτερη) Κρήτη.

Βρίσκεται ακριβώς νότια της Πελοποννήσου (με το πλοίο απέχει περίπου τέσσερις ώρες από τη Λακωνία στην Πελοπόννησο και 2 ώρες από την Κρήτη). Aυτό το μαργαριτάρι των Ιονίων Νήσων είναι μία βραχώδης γη, άγρια, πλούσια σε παρθένα φύση που καλύπτει το σύνολο των είκοσι τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτει. Με τα κρυστάλλινα νερά της, είναι ιδανική για καταδύσεις, αλλά και για διακοπές στη θάλασσα μακριά από το συνηθισμένο πλήθος των πιο δημοφιλών προορισμών της Ελλάδας. Είναι ο τέλειος προορισμός για να χαλαρώσετε, να αισθανθείτε έξω από τον κόσμο, βυθισμένοι στην απόλυτη γαλήνη», τονίζει στο κείμενό της η εφημερίδα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos