Συνελήφθη ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

24 Ιουνίου 2019 14:02

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.


Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, από τις οποίες προέκυπτε ότι χρήστης του διαδικτύου στη χώρα μας, κάνοντας χρήση τριών (3) διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών και ενός (1) τηλεφωνικού αριθμού, αφού απέκτησε πρόσβαση σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα.
Ακολούθησε ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης και μετά από επικοινωνία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 20ης Ιουνίου 2019 στην οικία του ημεδαπού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (3) εσωτερικοί σκληροί ηλεκτρονικού υπολογιστή,
• εξωτερικός σκληρός ηλεκτρονικού υπολογιστή,
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• κινητό τηλέφωνο, με κάρτα κινητής τηλεφωνίας,
• (4) φορητά αποθηκευτικά μέσα, τύπου USB.
Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, που χειρίζεται αποκλειστικά ο ημεδαπός, βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία και συνελήφθη.

Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos