O ΕΦΕΤ ανακαλεί μαύρη σοκολάτα λόγω παρουσίας αλλεργιογόνου ουσίας

25 Ιουνίου 2019 16:34

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διενήργησε έκτακτο έλεγχο – δειγματοληψία μαύρης σοκολάτας και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην ελληνική επισήμανση.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν "Ritter SPORT" FONDENTE 50% σε συσκευασία 100g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 19/06/2020 και αριθμό παρτίδας Η3Ρ1180321, το οποίο παρασκευάζεται στη Γερμανία.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες), να μην το καταναλώσουν

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos