6 τρόποι για να ανακουφιστείς από τη ζέστη

06 Ιουλίου 2019 00:34

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί της ανεβαίνει και η δική μας θερμοκρασία. Ναι καλά καταλάβατε. Αυτή του σώματος.


Η κανονική μας θερμοκρασία είναι περίπου στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Συνήθως, το νευρικό μας σύστημα διατηρεί τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα επίπεδα. Ωστόσο, αυτή την εποχή, η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει.

Αυτή η κατάσταση ονομάζεται heat stress ή θερμικό στρες.

Το θερμικό στρες προκαλείται από την υπερβολική ζέστη, κάποιες τροφές κ.α.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε όμως την θερμοκρασία του σώματός μας;

Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν τρόποι να μειώσεις την θερμοκρασία του σώματός σου εύκολα και γρήγορα.

Το νερό είναι πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση μας, όμως, δεν αρκεί.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να το πετύχεις. Βρήκαμε τους πιο απλούς στο Healthline.

Κρύο ποδόλουτρο

Το να βάλεις τα πόδια σου σε κρύο νερό, δροσίζει τα πόδια ενώ σου επιτρέπει να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις. Πρόσθεσε κρύο νερό και παγάκια σε έναν κουβά, βύθισε τα πόδια σου και μείνε εκεί για 20 λεπτά.

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι ένας καλός τρόπος να φρεσκάρεις και να αναζωογονήσεις το σώμα σου. Οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και οι ηλεκτρολύτες σε ενυδατώνουν και δίνουν ενέργεια στο σώμα σου μετά από το θερμικό στρες.

Μέντα

Περιέχει μενθόλη, που έχει δροσιστικές ιδιότητες. Μπορείς να φτιάξεις τσάι με μέντα και να το απολαύσεις όλη την ημέρα. Ακόμη και τα ζεστά ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν, καθώς ιδρώνεις και μειώνεις την θερμοκρασία του σώματός σου.

Τροφές που ενυδατώνουν

Μπορείς να φας τροφές που είναι πλούσιες σε νερό. Καρπούζι, φράουλες, σέλινο, αγγούρι και κουνουπίδι είναι μερικές από αυτές. Πρόσθεσε πάγο ή γιαούρτι για να φτιάξεις ένα υπέροχο και δροσερό smoothie.

Aloe Vera

Τα φύλλα αλλά και το gel του θεραπευτικού αυτού φυτού μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία του σώματος. Μπορείς να την βάλεις στο δέρμα σου αλλά και να την καταναλώσεις ως ρόφημα μαζί με νερό.

Τσίλι

Μπορεί οι πικάντικες, καυτερές τροφές να μας ζεσταίνουν, ωστόσο μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία του σώματός μας. Και αυτό συμβαίνει γιατί η καψαϊκίνη στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι το σώμα έχει υπερθερμανθεί. Αυτό σε κάνει να ιδρώνεις περισσότερο από το κανονικό και προκαλεί ένα αίσθημα ψύξης.

bovary.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos